Pastinaksuppe med svampe og hvidløgscroutoner
Opskriften er til ca. 4. personer
Det skal du bruge:
Hvidløgscroutoner med urter:
4 skiver lyst brød eller ½ flutes
2 fed hvidløg
Smør til stegning
1 dl hakkede friske krydderurter f.eks. persille, basilikum og timian
Fintrevet skal af ½ citron (øko)
Evt. lidt chiliflager
Suppen:
1 løg
2 fed hvidløg
500 g pastinakker
400 g svampe, fx portobello eller østershat
Olivenolie til stegning
1 tsk. timian
1 liter grøntsagsbouillon
1½ dl hvidvin
1½ dl piskefløde
2 tsk. citronsaft
Smør til stegning
Cayennepeber
Salt & peber
Sådan gør du:
Suppen:
- Pil løg og hvidløg og hak det fint.
- Skræl pastinakkerne og skær dem i grove tern.
- Rens svampene og skær den i mindre stykker. Gem halvdelen til serveringen.
- Steg løg og hvidløg i lidt olie i en stor gryde ved middelvarme, til løgene er klare.
- Tilsæt halvdelen af svampene og steg til væsken er fordampet.
- Tilsæt pastinak, timian, bouillon, vin og fløde. Lad suppen koge i ca. 20 minutter, eller til pastinakkerne er møre.
- Blend suppen og smag til med citronsaft, salt og peber og en smule cayennepeber. Hvis suppen er for tyk, tilsættes lidt grøntsagsbouillon.
Hvidløgscroutoner:
- Bræk brødet i stykker og hak hvidløgene fint.
- Steg brød og hvidløg i smørret på en pande, til brødet er sprødt og lysebrunt.
- Citronskallen rives fint. Krydderurterne skylles og hakkes fint. Skal og krydderurter blandes med brødcroutonerne.
- Den sidste halvdel af svampene steges sprøde i smør, og krydres med salt og peber.
- Server suppen med croutoner og svampe på toppen.