Græskarchutney

Denne chutney er ikke moset som andre chutney, men i hele næsten gennemsigtige stykker. Og er lækkert som tilbehør til krydrede retter, ost eller som et alternativ til klassiske syltede agurker, når aftensmaden står på frikadeller.
Hvis chutneyen laves uden eddike, passer den perfekt i en skål yoghurt eller på en nybagt bolle søndag morgen.

Græskarchutney

Vær opmærksom på at denne chutney skal laves over to dag

Det skal du bruge:

2 kg græskar

1,5 kg sukker

½ liter cidereddike

1 liter æblejuice

1 hel ingefær

3 stjerneanis

1 vaniljestang

Skral og saft fra 2 citroner (øko)

2 kardemommekapsler

Sådan gør du:

Dag 1:

  1. Skræl græskarret og skær det i tern på 2x2 cm. 
  2. Put græskartern i en bøtte med låg.
  3. Kog sukker og eddike op, og hæld den kogende lage over græskarstykkerne.
  4. Stil det hele i køleskabet til næste dag.

Dag 2:

  1. Sigt lagen ned i en gryde, og tilsæt alle de øvrige ingredienser, undtagen citronsaft.
  2. Kog lagen op.
  3. Tilsæt græskarstykkerne og skru ned til middelvarme.
  4. Lad græskarstykkerne simre under låg, til stykkerne er gennemsigtige, og lagen er har konsistens som en tyk sirup. (det kan godt tage op til to timer)
  5. Smag til med citronsaft.
  6. Fyld chutneyen på rene skoldede glas med tætsluttende låg.
  7. Opbevar chutneyen mørkt og køligt. 

Husk ikke at spise det hele selv.