Falafler

Falafel stammer fra mellemøsten og er en slags vegetarisk frikadelle. Falaflen laves oftest af malede kikærter eller hestebønner, der blandes med pesille, koriander, spidskommen og hvidløg, inden de steges sprøde i varm olie. 

Madborgerskab bruger denne opskrift i Familiens Køkkenskole. Familiens Køkkenskole er en køkkenskole for børn i 2.-5. klasse og deres familier. Der giver inspiration til flere børnevenlige, nemme og bæredygtige hverdagsretter.
 

OBS! Hvis I bruger denne opskrift, skal i starte forbredelsen dagen før. Hvis I er kommet for sent i gang, kan I købe færdige falafler på frost og selv lave tilbehøret.

Opskriften er til 4 personer:

Det skal du bruge

230 g tørre kikærter

1 lille løg

1 fed hvidløg

1 dl plukket persille

2 spsk. hvedemel

1 tsk. groft salt

1 tsk. stødt koriander

½ tsk. stødt spidskommen

1 knivspids cayennepeber

1 tsk. bagepulver

Skallen fra 1 økologisk citron

 

Sådan gør du

Dagen inden

Hæld de tørrede kikærter i en skål, og dæk dem med koldt vand. Lad den stå natten over i ca.  10 – 12 timer.

På dagen

Dræn kikærterne og skyld dem i koldt vand. OBS! Kikærterne skal ikke koges.

  1. Kom løg og hvidløg i en foodprocessor og hak det groft.

  2. Skyl og pluk persillen.

  3. Tilsæt de øvrige ingredienser i foodprocessoren og kør, til farsen er ensartet i konsistensen.

  4. Form 16 små kugler af falafeldejen – brug evt. en teske – læg kuglerne på et stykke bagepapir.

  5. Giv alle kuglerne et let tryk med fingrene så de bliver lidt flade.

  6. Hæld olie i en pande, så olien står ca. ½ cm oppe.

  7. Steg falaflerne brune på begge sider ved middel varme.

  8. Server falaflerne i et fladbrød med råkost, fetacreme og syltede rødløg.
     

Tip: Hvis du ønsker runde falafler, kan de steges i et æbleskivejern.

Vil du vide mere?

Kontakt Sune Hybel Olsen på suhol@vallensbaek.dk eller telefon 4797 4111
eller Stine Elmer Madsen på stema@vallensbaek.dk eller telefon 47974112