Dialog og indflydelse

Nedenstående regler har til formål at sikre en effektiv og informativ dialog mellem borgerne og kommunalbestyrelsen, hvor kommunikationen går begge veje.

Den direkte dialog finder sted ved dialogmøder, skriftlige spørgsmål, uformelt samvær, møder med grupper af borgere og ved borgernes møder med borgmester eller udvalgsformand.

Disse regler beskriver kun den direkte dialog, men den enkelte borger kan naturligvis også kommunikere med kommunalbestyrelsens medlemmer ved samtale, brev, pr. telefon og mail.

 
 

Enhver borger i kommunen kan skriftligt stille spørgsmål til kommunalbestyrelsen om emner af almen kommunal interesse. Spørgsmål, som er indsendt senest 14 dage før et kommunalbestyrelsesmøde, besvares på mødet som sidste punkt på dagsordenen.

Borgmesteren læser spørgsmålene op og besvarer dem på kommunalbestyrelsens vegne.

Efter afslutningen af hvert ordinært kommunalbestyrelsesmøde indbydes borgerne til en halv times uformelt samvær med kommunalbestyrelsens medlemmer.

Her kan borgerne tale med det eller de kommunalbestyrelsesmedlemmer, som de har lyst til.

Formålet med det uformelle samvær er at give borgerne mulighed for at tale med hver enkelt kommunalbestyrelsesmedlem om f.eks. spørgsmål om den dagsorden, som netop har været til behandling, eller andre kommunale emner.

Borgerne kan også komme med idéer og kommentarer, som kan inspirere eller påvirke kommunalbestyrelsens medlemmer.

Kommunalbestyrelsen eller et af dens udvalg kan efter behov mødes med en kreds af borgere om emner, som særligt angår den pågældende gruppe.

Borgmester og det respektive fagudvalg mødes regelmæssigt med bestyrelserne for institutioner, skoler, grundejerforeninger og lejerforeninger samt Seniorrådet.

Send sikker mail

Hvis din forespørgsel indeholder følsomme personoplysninger, skal du sende den som sikker mail.

Sådan sender du sikker mail

Kontakt

Vallensbæk Kommune

Har du spørgsmål, kan du:

Ringe 47 97 40 00

Sende sikker post (for borgere)