Klima

En gangbro over en oversvømmet eng.

I Vallensbæk er den grønne omstilling vigtig. Vi skal forsætte med at kunne bade i havet, lege på stranden og gå en tur i grønne omgivelser, og vi vil have renere luft og mindre støj. Vi vil have bier, sommerfugle, træer, blomster og en klimasikret by.

Kommunalbestyrelsen har i november 2023 godkendt kommunens klimaplan. Klimaplanen samler alle de tiltag, der allerede sker i Vallensbæk, men også sætter mange nye indsatser i gang.

Indsatserne i klimaplanen handler om reduktion i udledningen af CO2 og om tilpasning til fremtidens vejr som bliver mere ekstremt med blandt andet mere regn og højere temperaturer. Og så handler den også om alt det, som vi får med:

  • Øget sundhed
  • Grønt byliv og grøn transport
  • Mindre støj
  • Højere trivsel
  • Biologisk mangfoldighed
KLIMAFORANDRINGER

Bliv klogere på risikoen for oversvømmelser i fremtiden

Klimaforandringerne påvirker vores hverdag. Med en varmere og vådere fremtid, skal vi vænne os til flere og voldsommere skybrud og stormfloder samt stigende grundvand. Tag HOFORs quiz og bliv klogere på oversvømmelsestruslerne.

 

Mindre udledning af CO2 

Klimaplanen sætter også retningen med ambitiøse mål om CO2 reduktion, men også mål om hvordan kommunen bliver klimasikret mod fremtidens klimaforandringer, så det forsat er trygt og sikkert at leve og bo i Vallensbæk.

Vallensbæks klimaplan er blevet udarbejdet som en del af klimaprojektet DK2020 og er certificeret af det globale by-netværk C40. Det betyder, at Vallensbæk lever op til internationale målsætninger om at reducere CO2-udledning og tilpasse sig klimaforandringer. Samtidig med at kommunen har et mål om at være CO2 neutral inden 2050. 

Hvis du vil vide mere om klimaplanen, har ideer, forslag eller vil samarbejde om CO2-besparelser og klimatilpasning i Vallensbæk, så er du velkommen til at kontakte Center for Teknik.

Kontakt

Center for Teknik og Byudvikling