Det skal du bruge:
Opskriften bliver til ca. 15 velsmagende snegle
Dej:
30 g gær
300 g sødmælk
1 æg
600 g mel
50 g sukker
10 g fint salt
10 g kardemomme
1 knivspids sort peber
200 g smør
Sådan gør du:
Dej:
1. Opløs gæren i mælken.
2. Tilsæt alle ingredienserne på nær smør, og ælt god sammen i ca. 10 minutter.
3. Smørret tilsættes lidt ad gangen og dejen æltes til den er glat og smidig.
4. Dejen sættes på køl 1-2 timer.
Remonce:
- Kog en karamel af sukker og vand.
- Tilsæt mandlerne og kog til de er godt karamelliseret.
- Afkøl og blend til en praliné. (Du kan også blende mandler og sukker sammen, hvis du ikke har tid til at lave praliné)
- Rør smør, sukker og kanel sammen.
- Tilsæt praliné og sirup.
Snegle:
- Rul dejen ud i et rektangel, så den har samme tykkelse over det hele.
- Fordel et ensartet lag remoncen på dejen.
- Rul dejen på den lange side til en roulade.
- Skær ca. 15 snegle og læg dem i en bradepande med bagepapir.
- Lad sneglene hæve i 1-2 timer – man skal kunne se at de er hævet.
- Bag sneglene ved 210 grader i ca. 13-15 minutter.
Tip: Hvis du ønsker et fint snit på dine snegle, så prøv at skære dem med noget snor.