Disse små pandekager smager fantastisk og har en sjov farve. De er nemme at lave og kan også fryses. Tag dit barn med i køkkenet og se hvordan dejen skifter farve til grøn, når ærterne blendes i dejen. Server de små pandekager med laksemousse og I har den skønneste forret.
Madborgerskab har denne opskrift med i 'Fars Køkkenskole' som er et madlavningskursus for fædre og børn i 2.-4.klasse.
Opskriften er til 4 personer:
Sådan gør du
Pandekager
2 æg
150 g hvedemel
2 dl ærter (optøet fra frost eller friske)
3 dl mælk
1 tsk. salt
1 tsk. bagepulver
1 tsk. citronskal
Lidt olie til stegning
Laksemousse
100 g. varmrøget laks
50 g. philadelphia flødeost
2 dl. creme fraiche 18%
1 forårsløg
1 håndfuld dild
1 tsk. citronskal
Sådan gør du
Pandekager
-
Kom mælk og æg i en skål og blend det med en stavblender.
-
Tilsæt ærterne og blend igen.
-
Tilsæt mel, salt og bagepulver i blandingen, og blend det hele godt sammen.
-
Varm en stegepande og giv den et par dråber olie.
-
Steg små pandekager på den varme pande til de er flotte lysebrune.
Laksemousse
-
Hak forårsløg og dild fint. Put det i en skål.
-
Riv citronskal på den fine side af rivejernet.
-
Smuldr laksen ned i en skålen med forårsløg og dild.
-
Tilsæt flødeost, creme fraiche og citronskal og rør godt.
-
Smag til med salt og peber – evt. mere citronskal.
-
Server moussen på de grønne pandekager og pynt med dildkviste eller ærteskud.
Vil du vide mere?
Kontakt Sune Hybel Olsen på suhol@vallensbaek.dk eller telefon 4797 4111
eller Stine Elmer Madsen på stema@vallensbaek.dk eller telefon 47974112