Grønne pandekager med laksemousse

Disse små pandekager smager fantastisk og har en sjov farve. De er nemme at lave og kan også fryses. Tag dit barn med i køkkenet og se hvordan dejen skifter farve til grøn, når ærterne blendes i dejen. Server de små pandekager med laksemousse og I har den skønneste forret. 

Madborgerskab har denne opskrift med i 'Fars Køkkenskole' som er et madlavningskursus for fædre og børn i 2.-4.klasse.  

Opskriften er til 4 personer:

Sådan gør du

Pandekager

 2 æg

150 g hvedemel

2 dl ærter (optøet fra frost eller friske)

3 dl mælk

1 tsk. salt

1 tsk. bagepulver

1 tsk. citronskal

Lidt olie til stegning

 

Laksemousse

100 g. varmrøget laks

50 g. philadelphia flødeost

2 dl. creme fraiche 18%

1 forårsløg

1 håndfuld dild

1 tsk. citronskal

 

Sådan gør du

Pandekager

  1. Kom mælk og æg i en skål og blend det med en stavblender.

  2. Tilsæt ærterne og blend igen.

  3. Tilsæt mel, salt og bagepulver i blandingen, og blend det hele godt sammen.

  4. Varm en stegepande og giv den et par dråber olie.

  5. Steg små pandekager på den varme pande til de er flotte lysebrune.

 

Laksemousse

  1. Hak forårsløg og dild fint. Put det i en skål.

  2. Riv citronskal på den fine side af rivejernet.

  3. Smuldr laksen ned i en skålen med forårsløg og dild.

  4. Tilsæt flødeost, creme fraiche og citronskal og rør godt. 

  5. Smag til med salt og peber – evt. mere citronskal.

  6. Server moussen på de grønne pandekager og pynt med dildkviste eller ærteskud.

Vil du vide mere?

Kontakt Sune Hybel Olsen på suhol@vallensbaek.dk eller telefon 4797 4111
eller Stine Elmer Madsen på stema@vallensbaek.dk eller telefon 47974112