Jødekager (kanelkager)
Det skal du bruge:
Dejen:
250 g hvedemel
125 g sukker
½ tsk hjortetaksalt
200 g koldt smør
Til pensling og topping:
1 sammenpisket æg
2 spsk. sukker
1 tsk. kanel
Sådan gør du:
1. Bland mel, sukker og hjortetaksalt godt sammen. Smuldr smør i melblandingen.
2. Ælt melblandingen til det bliver en ensartet dej.
3. Form dejen til en rulle på 5-6 cm i diameter. Rul et stykke bagepapir eller husholdningsfilm om og kom dejen i fryseren i en halv time.
4. Skær enten tynde småkager af dejen, eller rul dejen ud og brug kageudstikkere til at forme kagerne.
5. Læg derefter småkagerne på en bageplade med bagepapir.
6. Pensel med æg og drys med kanelsukker.
7. Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 7-8 minutter. Sørg for at holde øje med dem, da de kun skal blive lysebrune i kanten.
8. Lad dem køle af på en rist.
9. Tag en nissehue på og nyd de sprøde kager.