Det er juni hylden blomstrer, de er nemme at plukke og forvandle til en lækker saft, der kan nydes hele sommeren - eller så længe lager haves
Hjemmelavet hyldeblomstsaft er et vaskeægte sommerhit, og kan drikkes til hverdag og fest, eller bruges til is og forskellige desserter.
Det skal du bruge:
Bliver til ca. 2 liter saft. Blandes i forholdende 1 : 4 eller som du kan lide det.
Det skal du bruge:
30-35 hyldeblomstskærme
1,5 liter vand
650 g sukker
3 øko citroner
2 spsk. citronsyre (den til levnedsmiddelbrug)
Sådan gør du:
- Kog sukker og vand op, til sukkeret er opløst.
- Klip blomsterne af stilkene, og skær citronerne i skiver.
- Tilsæt citronsyre, citronskiver og hyldeblomstskærme.
- Lad hyldeblomstsaften trække tildækket i køleskabet i 3 dage.
- Sig saften gennem et rent viskestykke og hæld den på rengjorte og skoldede flasker.
- Opbevar den færdige saft på køl.
Tip:
- Når saften sigtes, pres da ikke for hårdt, derved undgårs det bittere fra citronen.
- Vi skyller ikke blomsterskærmene, da der er meget smag i den pollen der er på blomsterne, en smag vi gerne vil have med i saften.
- Saften kan fryses og findes frem senere på året. Prøv fx. at lave dem til isterninger.
Vil du vide mere?
Kontakt Sune Hybel Olsen på suhol@vallensbaek.dk eller telefon 4797 4111
eller Stine Elmer Madsen på stema@vallensbaek.dk eller telefon 47974112