Hyldeblomstsaft

Det er juni hylden blomstrer, de er nemme at plukke og forvandle til en lækker saft, der kan nydes hele sommeren - eller så længe lager haves

Hjemmelavet hyldeblomstsaft er et vaskeægte sommerhit, og kan drikkes til hverdag og fest, eller bruges til is og forskellige desserter.

 

Det skal du bruge:

Bliver til ca. 2 liter saft. Blandes i forholdende 1 : 4 eller som du kan lide det.

Det skal du bruge:

30-35 hyldeblomstskærme

1,5 liter vand

650 g sukker

3 øko citroner

2 spsk. citronsyre (den til levnedsmiddelbrug)

 

Sådan gør du:

  1. Kog sukker og vand op, til sukkeret er opløst.
  2. Klip blomsterne af stilkene, og skær citronerne i skiver.
  3. Tilsæt citronsyre, citronskiver og hyldeblomstskærme.
  4. Lad hyldeblomstsaften trække tildækket i køleskabet i 3 dage.
  5. Sig saften gennem et rent viskestykke og hæld den på rengjorte og skoldede flasker.
  6. Opbevar den færdige saft på køl.

 

Tip: 

- Når saften sigtes, pres da ikke for hårdt, derved undgårs det bittere fra citronen.  

- Vi skyller ikke blomsterskærmene, da der er meget smag i den pollen der er på blomsterne, en smag vi gerne vil have med i saften.

- Saften kan fryses og findes frem senere på året. Prøv fx. at lave dem til isterninger.

 

Vil du vide mere?

Kontakt Sune Hybel Olsen på suhol@vallensbaek.dk eller telefon 4797 4111
eller Stine Elmer Madsen på stema@vallensbaek.dk eller telefon 47974112