Det skal du bruge:
Kyllingespyd
240 g kyllingeinderfilet
1 spsk. cirtonskal fra en øko. citron
1 fed hvidløg
½ tsk. chilipaste (fx. sambal Oelek)
2 spsk. olie
1 tsk. salt
7-8 træspyd
Dip:
1 fed presset hvidløg
½ tsk. finthakket rød chili
2 spsk. soja
1 dl peanutbutter
2 spsk. sød chili
saften fra 1 lime
½-1 dl vand
Sådan gør du:
Kyllingespyd:
- Halver træspyddene og læg dem i vand.
- Lav en marinade: hak hvidløg fint, riv citronskal på et rivejern og bland med olie, salt og chilipasta i en skål.
- Halver kyllingestykkerne og læg dem i en frysepose. Hæld marinaden over og bind en knude på posen. Massér marinaden rundt på kyllingestykkerne, og lad dem marinere så længe som muligt.
- Tænd ovnen på 200 grader varmeluft.
- Sæt kyllingestykkerne på træspyddene.
- Bag dem i ovnen i 12-14 minutter. til de er gennemstegte.
Dip:
- Skræl hvidløg og pres det med en hvidløgspresser.
- Hak chili fint og pres limesaften. Husk at vaske hænder efter I har rørt ved chili.
- Rør hvidløg, chili, peanutbutter, soja, chilisauce og limesaft sammen i en skål.
- Spæd til med vand, indtil dippen har en god konsistens.
- Smag til. Pensel kyllingestykkerne med lidt dip eller server dippen i en smuk skål ved siden af.