Det skal du bruge: 

Kyllingespyd

240 g kyllingeinderfilet

1 spsk. cirtonskal fra en øko. citron

1 fed hvidløg

½ tsk. chilipaste (fx. sambal Oelek)

2 spsk. olie

1 tsk. salt

7-8 træspyd

Dip:

1 fed presset hvidløg

½ tsk. finthakket rød chili

2 spsk. soja

1 dl peanutbutter

2 spsk. sød chili

saften fra 1 lime

½-1 dl vand

 

Sådan gør du:

Kyllingespyd:

  1. Halver træspyddene og læg dem i vand.
  2. Lav en marinade: hak hvidløg fint, riv citronskal på et rivejern og bland med olie, salt og chilipasta i en skål.
  3. Halver kyllingestykkerne og læg dem i en frysepose. Hæld marinaden over og bind en knude på posen. Massér marinaden rundt på kyllingestykkerne, og lad dem marinere så længe som muligt.
  4. Tænd ovnen på 200 grader varmeluft.
  5. Sæt kyllingestykkerne på træspyddene.
  6. Bag dem i ovnen i 12-14 minutter. til de er gennemstegte.

Dip:

  1. Skræl hvidløg og pres det med en hvidløgspresser.
  2. Hak chili fint og pres limesaften. Husk at vaske hænder efter I har rørt ved chili.
  3. Rør hvidløg, chili, peanutbutter, soja, chilisauce og limesaft sammen i en skål.
  4. Spæd til med vand, indtil dippen har en god konsistens.
  5. Smag til. Pensel kyllingestykkerne med lidt dip eller server dippen i en smuk skål ved siden af.