Rabarberkompot

Rabarberkompot er både meget velsmagende og utroligt let at lave - udnyt det til at tage ungerne med i køkkenet

Rabarber er botanisk set en grøntsag, men bliver oftest brugt som en frugt. Som f.eks. i en rabarberkompot, der kan serveres som alternativ til marmelade på en lun bolle, eller som tilbehør til en grydestegt kylling med brun sovs og kogte kartofler 

Madborgerskab har denne opskrift med i deres projekt 'Mad i generationer' som bliver afviklet i samarbejde med frivillige ældre, på alle tre kommunale folkeskoler for 6. årgang i faget madkundskab. 

Opskriften er til 4 personer

Det skal du bruge:

100 g rabarber

½ tsk vaniljesukker

30 g sukker

1 dl vand

Sådan gør du:

  1. Skyl rabarberne og fjern bladene, hvis de stadig er på
  2. Skær rabarberne i mindre stykker a ca. 1-2 cm
  3. Kom rabarberne i en gryde sammen med vand, sukker og vaniljesukker
  4. Bring det langsomt i kog ved svag varme og kog kompotten til rabarberne er bløde
  5. Kom kompotten i skoldede glas med tætsluttedende låg, og opbevar den på køl til den skal spise

 

Tip: Hvis du har en vaniljestang i skuffen, så del den i to på den lange side og skrab kernerne ud med bagsiden af kniven. Kog kerner og vaniljestang med i kompotten i stedet for vaniljesukkeret.

Vil du vide mere?

Kontakt Sune Hybel Olsen på suhol@vallensbaek.dk eller telefon 4797 4111
eller Stine Elmer Madsen på stema@vallensbaek.dk eller telefon 47974112