Haydari

Haydari er en tyrkisk inspireret dip, som laves af bagt peberfrugt. Sødmen i peberfrugten træder tydeligt frem efter en tur i ovnen og giver en fantastisk smag til dippen. Spis din haydari som et element til et tapasbord, i et fladbrød med falalfer eller som smørrelse på dit knækbrød. 

Madborgerskab har denne opskrift med i deres projekt 'Madgejst' som bliver afviklet på alle tre kommunale folkeskoler på 5. årgang i faget madkundskab. 

Opskriften er til 4 personer:

Det skal du bruge:

1 rød peberfrugt

130 g salatost eller feta

¼ dl grofthakket bredbladet persille

1 spsk. olivenolie

1 spsk. vand

1 fed hvidløg

¼ tsk cayenne peber

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200 grader (varmluft).

  2. Gnid peberfrugten i lidt olie og bag den i midten af ovnen ved 180 grader. Den skal bage til den er helt blød og har mørke pletter, det tager ca. 20 minutter. Lad peberfrugten køle af i en lukket frysepose.

  3. Skrab forsigtigt skindet af peberfrugten og rens den for kerner.

  4. Kom peberfrugtkøddet i blenderen sammen med ost, persille, olie, vand og hvidløg. Blend til en grov dip.

  5. Smag til med salt, peber og cayennepeber.

 

Vil du vide mere?

Kontakt Sune Hybel Olsen på suhol@vallensbaek.dk eller telefon 4797 4111
eller Stine Elmer Madsen på stema@vallensbaek.dk eller telefon 47974112