Så nærmer julen sig, og et godt sted at bruge tid med ungerne er i julekøkkenet.
Sæt noget god musik på og skyd julen i gang med Madborgerskabs opskrift på honninghjerter. Honninghjerterne har en skøn krydret smag, og duften af de friskbagte kager vil helt sikker skabe en god julestemning.

Honninghjerter

Det skal du bruge: til 10 honningkager

 Det skal du bruge:

Dej:

 150 g honning

150 g brun farin

125 g smør

2 æg

350 g hvedemel

1 tsk. stødt kanel

1 tsk. stødt nellike

1 tsk. stødt ingefær

1 tsk. hjortetaksalt

 

Overtræk:

400 g mørk chokolade

 

Pynt:

Glansbilleder, sukkerperler eller glasur

Sådan gør du:

Dej:

  1. Smelt honning, farin og smør og lad blandingen køle lidt af.
  2. Pisk æggene i honningblandingen. Bland mel, krydderier og hjortetaksalt i en skål og kom det i dejen (drysset gennem en sigte).
  3. Rør dejen godt sammen, dæk den til med husholdningsfilm og lad den hvile i køleskabet i 2-3 timer.
  4. Tænd ovnen på 200 grader – traditionel ovn
  5. Ælt dejen godt igennem på et let meldrysset bord og rul den ud i ca. 1 cm tykkelse (ca. 35 x 35 cm).
  6. Stik hjerterne ud med store hjerteforme (ca. 14 x 14 cm) og læg kagerne på plader med bagepapir - der skal være 2-3 cm mellem kagerne. Saml dejen og rul ud på ny til du har 10 store hjerter.
  7. Honningkagerne bages ved 200 grader i ca. 7 minutter, en plade ad gangen, midt i ovnen.
  8. Lad kagerne køle af inde de lægges i en plastikbøtte.
  9. Dæk hjerterne med bagepapir og et hårdt opvredet viskestykke i mindst et døgn - så bliver honningkagerne bløde. Kagerne må gerne stå i op til 3 døgn, så bliver de endnu bedre.

 

Chokoladeovertræk:

  1. Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Pensl honningkagerne med et tykt lag chokolade.
  2. Læg honningkagerne på et stykke bagepapir, pynt med glansbilleder, guldglimmer eller hvad i selv syntes og lad chokoladen stivne.

Nyd kagerne under et varmt tæppe, mens I lytter til jeres favorit Christmas hits.