I Vallensbæk finder du mange sundhedstilbud til alle aldre. Vi har tilbud, hvis du har brug for hjælp omkring håndtering af alkohol og stoffer, mænds sundhed, rygestop, sindslidelser og psykiatri eller hvis du har brug for et forebyggende hjemmebesøg. Vi har også tilbud til overvægtige børn gennem sundhedsplejen og tilbud til pårørende til syge.
En del af kommunens tilbud er udformet som forløbsprogrammer. Du kan deltage i forløbsprogram, hvis du har diabetes type 2, hjerte-kar-sygdom, kræft, KOL eller rygsmerter.
I Sundhedshuset Nordmarken har du mulighed for at deltage i motionstræning og selvtræning.
Mange af vores tilbud er gratis, og her kan du undersøge, om der også er et tilbud, som passer til dine ønsker og behov.
Vallensbæk Kommune tilbyder gratis rådgivning og undervisning til borgere over 18 år med type 2-diabetes eller forstadier hertil.
Vores diabeteskoordinator vil, i samråd med dig, lægge en individuel plan for dit forløb.
Et forløb kan indeholde:
Afklarende samtale
Find ud af, hvad du får med fra den afklarende samtale.
Individuel vejledning hos sygeplejerske
Her kan du få vejledning og støtte til at håndtere din diabetes bedst mulig således, at du kan leve en aktiv hverdag og bevare eller forbedre din sundhedstilstand.
Individuel vejledning hos klinisk diætist
Du kan få diætistvejledning, hvis du ønsker at blive guidet i at opnå et mere stabilt blodsukker eller opnå viden om hvordan den mad du spiser, påvirker dit blodsukker. Du kan også få vejledning, hvis dit kolesterol eller blodtryk skal forbedres via ændring i kostsammensætning.
Det er generelt en god ide at få en kostanalyse, når du er i et forløb, så du får fokuseret på kosten de rigtige steder og afsavn ikke bliver det der fylder din hverdag. På den måder bliver afsavn ikke en faktor, der fylder din hverdag.
Undersøg, hvordan samtalen med diætisten forløber.
Diabeteskursus
Tilbuddet omfatter 5 gange holdundervisning af 2 timers varighed. Vi opstarter diabeteskursus 2-3 gange om året.
Formålet med et diabeteskursus er at råde og vejlede borgere med type 2-diabetes, der ønsker mere viden om sygdommen samt hjælp til livsstilsændringer.
Forløbet indeholder undervisning ved en sygeplejerske, en klinisk diætist og en fysioterapeut.
Temaer i undervisningen:
- Hverdagen med diabetes
- Kost og dens betydning ved type 2-diabetes
- Bevægelse og motionens betydning for sygdommen inkl. en motionssamtale
- Sociale forhold og rejser
- Diabetiske senkomplikationer
Motionshold
Du vil blive introduceret til forskellige former for motion, både styrkeog udholdenhedstræning. Der tilbydes træning på hold 2 x 1 time i 12 uger. Træningen kan foregå både indendørs og udendørs og varetages af en fysioterapeut.
Afsluttende samtale
Vi samler op på dit forløb og taler om behov og muligheder for at fortsætte i et af vores andre tilbud.
Deltagelse i forløbsprogrammet for type 2-diabetes kræver henvisning fra egen læge eller hospital.
Du er altid velkommen til at kontakte Center for Sundhed, Familie og Fritid på telefon 4797 4000 med spørgsmål om forløbet.
På nedenstående billede kan du se programmet for vores diabeteskursus.
Tilbuddet ’Fitness og Fællesskaber’ er målrettet borgere med overvægt (BMI over 30) eller med type 2-diabetes.
Du får holdtræning, motionsvejledning og samtale med en diætist. Derudover introduceres du for nogle af de sportsaktiviteter, der er i Vallensbæks mange foreninger og fitnesscentre.
- Træningerne foregår 2 dage ugentligt i 3 måneder.
- Kostvejledning sker efter nærmere aftale.
- Deltagergebyr på kr. 600,- for hele forløbet.
- Der er mulighed for at deltage forår eller efterår.
Du kan få mere information og tilmelde dig i Center for Sundhed, Familie og Fritid på telefon 4797 4130 eller på csf@vallensbaek.dk.
Sundhedsfremmende og forebyggende hjemmebesøg er et tilbud til dig, der er:
- over 65 år og er blevet enke eller enkemand og føler dig ensom eller er kronisk syg
- fyldt 70 år og bor alene
- over 80 år og ikke er visiteret til både rengøring og personlig pleje fra hjemmeplejen eller bor i plejebolig
- Vi inviterer alle de borgere, der er fyldt 75 år i løbet af året, til fødselsdagsfest, hvor kommunens tilbud præsenteres
Tilbuddet bliver varetaget af en forebyggelseskonsulent.
Hvis du er omfattet af ordningen, vil du automatisk modtage et telefonopkald eller brev med tilbud om forebyggende hjemmebesøg.
Du behøver ikke at have et konkret problem for at tage imod tilbuddet.
Du sætter selv dagsordenen for besøget
Et forebyggende hjemmebesøg er først og fremmest en samtale mellem dig og forebyggelseskonsulenten, hvor du selv sætter dagsordenen for samtalen.
Forebyggelseskonsulenten skal under besøget sørge for, at du får viden om kommunale og private tilbud til ældre samt vejlede og rådgive dig i forhold til konkrete og generelle emner.
Eksempler på samtaleemner i et forebyggende hjemmebesøg:
- Hvordan opleves hverdagen i forhold til muligheder og begrænsninger?
- Helbred og trivsel
- Boligforhold
- Livsstil, for eksempel kost, rygning, alkohol og motion
- Aktiviteter i lokalområdet, både kommunale og private
- Muligheder for at få hjælp, for eksempel hjælpemidler, træning samt økonomisk, praktisk og personlig hjælp
- Livstilssygdomme - hvordan forebygger du dem bedst
Vores fællesskabskonsulent, Sif Olszak, tilbyder støtte til ældre, der gerne vil skabe sociale netværk og meningsfulde aktiviteter i hverdagen.
Fællesskabskonsulenten kan hjælpe dig med at få overblik over de aktivitetstilbud, der findes i kommunen på tværs af de mange organisationer, fællesskaber og foreninger.
Du kan som borger få en samtale med fællesskabskonsulenten, hvor I sammen finder ud af, hvilken aktivitet, der giver mening for dig.
Hvis du også vil have hjælp til at komme hen til aktiviteten, så hjælper fællesskabskonsulenten også med det.
Så hvis du f.eks. gerne vil ud og spise sammen med andre, hækle eller strikke i et fællesskab, ud og hugge brænde, køre tur med Scooterbanden, gå en tur med andre eller måske noget helt andet, kan du ringe til fællesskabskonsulenten.
Du kan kontakte fællesskabskonsulent Sif Olszak på tlf. 2023 5856 eller sende en mail til siols@vallensbaek.dk.
Hvis du er pårørende, er du også velkommen til at kontakte fællesskabskonsulenten for at høre mere om tilbuddet til kommunens borgere.
Vallensbæk Kommune tilbyder gratis rådgivning, undervisning og træning til dig, der er over 18 år, og har en eller flere af følgende hjertesygdomme: Iskæmisk hjertesygdom, hjertesvigt, hjerteklapsygdom eller hjerteflimmer.
Et forløb kan indeholde:
Afklarende samtale
Find ud af, hvad du får med fra den afklarende samtale.
Hjerteforløb
Forløbet strækker sig over 6 eller 12 uger, afhængig af om du er i et delt eller helt forløb. Forløbet indeholder træning og undervisning på hold og er et samarbejde med Albertslund Kommune, hvorfor holdundervisning og træning foregår i Sundhedshuset i Albertslund.
Undervisningen indeholder følgende temaer:
- Hjertesygdom og medicin
- Naturlige reaktioner i forbindelse med hjertesygdom
- At leve med hjertesygdom
- Hjertevenlig kost
- Redskaber til at ændre vaner
Vejledning om motion
Undervisningen varetages af sygeplejersker, fysioterapeuter og diætister. Træningen består af kredsløbstræning, styrke- og bevægelighedstræning.
Individuel vejledning hos klinisk diætist
Du kan få diætistvejledning, hvis du har spørgsmål til hvordan du kan ændre i din kost i forhold til din hjertesygdom. Her anvendes en gennemgang af din kost og en kostanalyse, hvor du sammen med diætisten finder frem til dine fokuspunkter. Du kan også bestille en tid, hvis du har spørgsmål til din kost, som du gerne vil have besvaret.
Find information om, hvordan du bliver vejledt af diætisten.
Afsluttende samtale
Vi samler op på dit forløb og taler om behov og muligheder for at fortsætte i et af vores andre tilbud.
Deltagelse i forløbsprogrammet for hjertesygdomme kræver henvisning fra egen læge eller hospital.
Du er altid velkommen til at kontakte Center for Sundhed, Familie og Fritid på telefon 4797 4000, hvis du har spørgsmål om forløbet.
Vallensbæk Kommune tilbyder gratis rådgivning og vejledning til dig, der er over 18 år, og som har eller har haft kræft.
Vi ønsker at støtte dig i at bevare et meningsfyldt liv og hjælpe dig med de fysiske, psykiske og sociale udfordringer, du kan opleve i forbindelse med din kræftsygdom.
Vores kræftkoordinator vil, i samråd med dig, lægge en individuel plan for dit forløb.
Et forløb kan indeholde:
Afklarende samtale
Find ud af, hvad den afklarende samtale kommer ind på.
Individuel vejledning hos sygeplejerske
Her kan du kan få støtte og vejledning til at koordinere dit forløb mellem hospital, egen læge og kommune. Vi støtter dig i, at håndtere den situation du står i og kan rådgive omkring bivirkninger og senfølger.
Individuel vejledning hos diætist
Du kan få diætistvejledning hvis du f.eks. har livmoderkræft, tarmkræft, hoved-halskræft, prostatakræft, brystkræft eller andre former for kræft. Diætisten kan vejlede om ernæringfør og efter en operation, vægtændringer fx vægttab eller vægtøgning, afklaring omkring kosttilskud, problemer med forstoppelse, diarré, ændring af appetit eller andet.
Afhængig af, hvor i forløbet du befinder dig, så er det muligt at få tilbudt en kropsanalyse. Ved denne måling kan du bl.a. følge din vægtudvikling og muskelmasse, som du sammen med diætisten kan anvende til at sætte mål efter.
Find ud af, hvilken vejledning du kan få af diætisten.
Gruppeforløb på “Platformen for kræft”
Platformen er et forløb, der omfatter 6 møder af 2 timers varighed. Forløbet indeholder vejledning og mulighed for erfaringsudveksling med andre der har kræft. Undervisningen varetages af sygeplejersker, fysioterapeut og en klinisk diætist.
Der vil være fokus på fysiske gener, psykiske reaktioner, samt sociale og arbejdsmæssige problemstillinger. Målet er, at give dig redskaber, som kan støtte dig i at kunne håndtere din hverdag bedre.
Naturkræfter
Naturkræfter er et forløb til dig, der har eller har haft kræft, og som er glad for at være udendørs. Vi mødes i alt fire gange i forskellige grønne områder i Vallensbæk. Vi har fokus på, hvordan naturen kan give en pause, hvis du er i behandling eller oplever senfølger efter dit kræftforløb. Der er fokus på aktivitet, bevægelse og forskellige sanseøvelser samt mulighed for erfaringsudveksling med andre deltagere og underviserne.
Genoptræning ved fysioterapeut
Du har mulighed for at få genoptræning i forbindelse med din kræftsygdom, hvis du har brug for dette. Du vil blive tilbudt en indledende samtale hos fysioterapeut og/eller ergoterapeut. Afhængigt af dine genoptræningsbehov og ønsker sammensætter terapeuterne et genoptræningsprogram specifikt til dig.
Afsluttende samtale
Vi samler op på dit forløb og taler om behov og muligheder for at fortsætte i et af vores andre tilbud.
Deltagelse i forløbsprogrammet for kræft kræver henvisning fra egen læge eller hospital.
Du er altid velkommen til at kontakte Center for Sundhed, Familie og Fritid med spørgsmål om forløbet på telefon 4797 4000.
Vallensbæk Kommune tilbyder gratis rådgivning og undervisning til borgere over 18 år med KOL.
Vores KOL-koordinator vil, i samråd med dig, lægge en individuel plan for dit forløb.
Et forløb kan indeholde:
Afklarende samtale
Find ud af, hvad den afklarende samtale handler om.
Individuel vejledning hos sygeplejerske
Hos sygeplejersken kan du få vejledning og støtte til at håndtere din KOL bedst muligt således, at du kan leve en aktiv hverdag og bevare eller forbedre din sundhedstilstand.
Individuel vejledning hos klinisk diætist
Du kan få diætistvejledning hvis du har KOL og ønsker at blive guidet til hvordan kosten har betydning for dig og din sygdom. Du kan få lavet en vurdering af din kost og få inspiration til eventuelle ændringer.
Find mere information om samtalen med diætisten.
KOL-kursus
Tilbuddet omfatter 6 gange holdundervisning af 1 times varighed. Vi opstarter KOL-kursus ca. 3 gange om året. Formålet med et kursus er at råde og vejlede borgere med KOL, der ønsker mere viden om sygdommen samt hjælp til livsstilsændringer. Forløbet indeholder undervisning ved en sygeplejerske, en fysioterapeut og en klinisk diætist.
Undervisningen behandler følgende temaer:
- Hverdagen med KOL
- Kost og KOL
- Bevægelse og motion
- Åndedrætsøvelser
- Sygdommens udvikling
KOL-træning
Vi tilbyder træning på hold, 2x1 time om ugen, i 12 uger. Træningen er en kombination af styrke- og kredsløbstræning og varetages af fysioterapeuter.
Afsluttende samtale
Vi samler op på dit forløb og taler om behov og muligheder for at fortsætte i et af vores andre tilbud.
Deltagelse i forløbsprogrammet for KOL kræver henvisning fra egen læge eller hospital.
Du er altid velkommen til at kontakte Center for Sundhed, Familie og Fritid på telefon 4797 4000, hvis du har spørgsmål om forløbet.
Mænds Sundhedsuge - glæd dig til uge 24
Mænds Sundhedsuge er en landsdækkende begivenhed, som sætter fokus på mænds mentale og fysiske sundhed i hverdagen.
I Vallensbæk har vi altid et spændende program i uge 24 med masser af muligheder for aktiviteter for mænd i alle aldre. Størstedelen af aktiviteterne er gratis og der er ved flere af aktiviteterne mulighed for at tage sine børn eller børnebørn med. Aktiviteterne for året vil fremgå af Aktivitetskalenderen i ugerne op til uge 24.
Du kan læse mere og tilmelde dig aktiviteterne via Aktivitetskalenderen: www.vallensbaek.dk/global/events
Vil du læse mere om Mænds Sundhed generelt så hop ind på hjemmesiden Selskab for Mænds Sundhed www.sundmand.dk
Tilbud til mænd
I Vallensbæk arbejder vi med en bred vifte af tilbud til mænd, der alle har det til fælles, at de skal fremme og sikre mænds sundhed.
Det kan være et sving med kogegryderne og nye fællesskaber for mænd. Når Vallensbæk Kommune har specielt fokus på mænd som målgruppe, skyldes det at flere mænd end kvinder får kroniske sygdomme, flere mænd er ensomme, og at mænd dør tidligere end kvinder.
- Fars Køkkenskole. Et madlavningstilbud til fædre og deres børn, der går i 2.-4. klasse.
Få mere information om Fars Køkkenskole her. - Den Gode Kammerat. Et tilbud til mænd, der føler sig uønsket alene. Mænd hjælper mænd i projektet, hvor man får tilbudt at mødes med en frivillig, der ligesom en selv er en mand over 60 år.
Find ud af, hvordan du kan blive en del af Den Gode Kammerat her. - Seniorhuset Korsagergård, som er for dig, der er 60+. Her er der bl.a. tilbud til mænd som billiard, madlavning, fisketure og brug af værksted.
Få mere information om Korsagergårds tilbud her.
Guldkommune
I 2019 blev Vallensbæk udnævnt som Guldkommune af Mænds Sundhed. For at få guldtitlen skal kommunen have flere permanente indsatser, et permanent link til 'Tjek dig selv mand' samt forskellige aktiviteter og events målrettet mænds sundhed.
Vallensbæk Kommune tilbyder gratis psykologhjælp til nære pårørende til personer, der er ramt af sygdom eller andre kriser.
Tilbuddet omfatter to sessioner med en psykolog á 2 timer pr. session – i alt 4 timer.
Sessionerne skal ses som et supplement til de øvrige tilbud i Vallensbæk Kommune og de øvrige tilbud via henvisning fra egen læge. Sessionerne bliver tilbudt til borgere, der ikke opfylder kriterierne for at få hjælp til følgende tilbud via henvisning fra egen læge:
- Gratis psykologsamtaler til pårørende ved dødsfald (henvisning fra egen læge)
- 60 % i tilskud til psykologsamtaler til pårørende til personer, der er ramt af en alvorligt invaliderende sygdom (henvisning fra egen læge)
- 60 % i tilskud til psykologsamtaler til pårørende til personer, der er alvorligt psykisk syge (henvisning fra egen læge)
Nære pårørende, der kan benytte tilbuddet om gratis psykologhjælp, skal henvende sig til den åbne Familierådgivning i Vallensbæk Kommune. Psykologsamtalerne tilrettelægges herefter ud fra psykologens vurdering. Psykologen kan også henvise til andre tilbud i Vallensbæk Kommune.
Kontakt en familierådgiver
Familierådgiver Tore Brekke
Vallensbæk Stationstorv 100
2665 Vallensbæk
Tlf.: 2727 4124
E-mail.: tb@vallensbaek.dk
'Røgfrit liv' er et rygestopforløb, hvor du får værktøjer til at komme lettere igennem dit rygestop.
Forløbet består af 6 mødegange i en gruppe af max 15 deltagere. På holdet får du råd og vejledning om bl.a. korrekt brug af nikotinerstatning.
Holdet støtter hinanden gennem den første røgfri periode.
Rygestopkurserne er gratis.
Du har mulighed for at få tilskud til rygestopmedicin, hvis du ryger over 15 cigaretter om dagen.
I Vallensbæk er der rygestopkurser 4 gange årligt.
Tilmelding
Kontakt Center for Sundhed, Familie og Fritid på telefon 4797 4130.
Du kan også bruge stoplinjen:
- ring på telefon 8031 3131
- send en sms til 1231 med beskeden Rygestop
Så bliver du automatisk kontaktet.
Klik dig til hjælp
E-kvit; er et program til alle, der ønsker at blive røgfri eller blot vil vide mere om egen rygning.
Xhale; er rygestophjælp til unge, der vil være røgfri.
Røgfri Baby; giver støtte til gravide, der gerne vil stoppe med at ryge.
Er du under 18 år?
Vi hjælper også unge med at blive røgfri. Du kan få en personlig samtale og hjælp med at komme i gang med dit rygestop.
Kontakt Center for Sundhed, Familie og Fritid på telefon 4797 4130 for mere information.
Vallensbæk Kommune tilbyder gratis rådgivning, undervisning og træning til dig, der er over 18 år og har nyopståede lænde- eller rygsmerter.
Forløbsprogrammet har til formål at forebygge kroniske lænde- eller rygsmerter.
Et forløb kan indeholde:
Afklarende samtale
Lænde-ryg-forløb
Tilbuddet omfatter samtale, undersøgelse, holdtræning og undervisning.
Undervisningen indeholder følgende temaer:
- Ryggen og smerteforståelse
- Håndtering af hverdagen
- Livsstil og sundhedsfremme – din sunde ryg i fremtiden
Der er løbende opstart, og undervisningen varetages af fysioterapeuter og ergoterapeuter.
Vejledning hos klinisk diætist
Du kan få diætistvejledning hvis du har en BMI over 30 og har brug for vejledning til en sundere livsstil. Diætisten kan vejlede om omlægning af madvaner.
Afsluttende samtale
Vi samler op på dit forløb og taler om behov og muligheder for at fortsætte i et af vores andre tilbud.
Deltagelse i forløbsprogrammet for lænde- og rygsmerter kræver henvisning fra egen læge eller hospital.
Du er altid velkommen til at kontakte Center for Sundhed, Familie og Fritid på telefon 4797 4130, hvis du har spørgsmål om forløbet.
Sundhedshus Nordmarken rummer lægehus, selvtræningslokale og mulighed for, at foreninger kan booke et lokale til møder og arrangementer.
I Sundhedshuset Nordmarken finder du lægerne Solveig Pontoppidan Roug og Mette Heerfordt.
Du kan finde mere information om lægerne og deres praksis på deres hjemmeside her.
Sundhedshusets træningstilbud
I Sundhedshuset er der et lokale til motion. Der er forskellige fitnessmaskiner og redskaber til rådighed. Alle brugere får tildelt en personlig nøglebrik som virker til selvtræningslokalets egen indgang.
Der findes ingen omklædningsfaciliteter i Sundhedshus Nordmarken, men det er muligt at klæde om på selvtræningslokalets toilet.
Selvtræningen er åben alle ugens dage fra kl. 7.00-20.00. Borgere med 3 måneders træning har fortrinsret hver dag kl. 14.00-20.00.
3 måneders træning efter endt genoptræningsforløb
Du kan træne i Sundhedshuset Nordmarken i 3 måneder i forlængelse af et genoptræningsforløb.
Genoptræningen giver dig nøgle og hjælper dig i gang. Din terapeut fra genoptræningen kan forlænge din træning med 3 måneder, hvis de vurderer at du har brug for mere træning.
3 måneders træning efter deltagelse o forløbsprogram eller rehabiliteringsteam
Du kan blive henvist til 3 måneders træning, hvis du har deltaget i forløbsprogram eller rehabiliteringsteam. Du får udleveret en personlig nøglebrik i Sundhedshuset efter aftale. Som ny bruger kan du få vejledning til brug af maskinerne af konsulent Fie Frederiksen første onsdag i måneden mellem kl.13-15. Du skal tilmelde dig til fif01@vallensbaek.dk eller på tlf. 47 97 41 30.
60+ træning
Du kan træne i Sundhedshuset Nordmarken, hvis du er over 60 år.
Du kan tilmelde dig 60+ træning hos Simone eller Henrik fra seniorhuset Korsagergård tirsdag - torsdag kl. 10.00-15.99, hvor du kan hente din personlige nøgelbrik, som giver dig adgang til motionslokalet.
Som ny bruger kan du få vejledning til brug af maskinerne af konsulent Fie Frederiksen første onsdag i måneden mellem kl. 13-15. Du skal tilmelde dig til fif01@vallensbaek.dk eller på tlf. 47 97 41 30.
Booking af lokale
Foreninger kan booke mødelokalet til møder og arrangementer, Lokalet bookes via bookingssystemet med brugernavn og password.
Opret din forening og book lokalet i Vallensbæk Kommunes bookingsystem.
Mødelokalet er godkendt til 15 personer. I mødelokalet er der tallerkener, bestik, glas og kopper til 12 personer. Derudover er der termokander, vandkander, knive, skærebrætter og små skple. For at komme ind i mødelokalet skal du låne en nøglebrik.
Kontakt Center for Sundhed, Familie & Fritid på tlf. 47 9741 30, hvis du har spørgsmål vedr. booking af lokale.
Er du sindslidende eller pårørende til sindslidende, kan du få tilbudt hjælp.
Ishøj Kommune varetager psykiatriområdet for Vallensbæk Kommune. Det er derfor Ishøj Kommune, du skal kontakte, hvis du ønsker at vide mere om tilbud for sindslidende på telefon 4357 7575 eller på mail ishojkommune@ishoj.dk.
Du kan også få mere information på Ishøjs Kommunes hjemmeside.
Nedenfor ses en kort oversigt over de tilbud, som du bl.a. kan benytte dig af eller henvende dig omkring:
- Akuttelefonen
- Samværstilbud
- Ungegruppen
- Kløverengen
Akuttelefonen
Åben aften og nat for alle, der oplever en akut psykisk krise.
- Du kan ringe til Akuttelefonen på 2525 0400.
- Telefonen har åbent alle dage kl. 23.30-7.00
Akuttelefonen er bemandet af professionelle medarbejdere fra bostedet Kløverengen i Ishøj Kommune, som er vant til at yde psykisk krisehjælp til mennesker med et akut behov.
Tilbuddet er etableret i et samarbejde mellem otte kommuner: Ishøj, Vallensbæk, Albertslund, Brøndby, Hvidovre, Glostrup, Tårnby og Dragør.
Du kan få mere information om akuttelefonen på Kløverengens hjemmeside.
Det gule hus
Samværstilbud for psykisk sårbare.
Det gule hus er et tilbud til borgere over 18 år, som har en sindslidelse eller som er psykisk sårbare og bosat i Ishøj eller Vallensbæk kommune. Borgerne har mulighed for at tale med pædagogisk personale i åbningstiden.
Huset er ikke indrettet til handicappede i kørestol.
Det gule hus er et sted, borgere kan mødes med ligesindede i hyggeligt socialt samvær, tage en snak og drikke en kop kaffe – med mulighed for at udvide sit sociale netværk. I huset er der en afslappet og uformel stemning med plads til forskellighed – med respekt for hinanden. I huset forventes der en ordentlig omgangstone, og borgere må ikke være påvirkede af hverken alkohol eller stoffer.
Café Vildtbanehus (Det gule hus)
Vildtbanevej 4
2635 Ishøj
Tlf.nr: 4373 2373
Ungegruppen
Borgere med socialpsykiske udfordringer
Ungegruppen retter sig mod udsatte unge mellem 18 år – 30+ med socialpsykiatrisk fokus.
Formålet med tilbuddet er, at sikre at borgerne bliver så selvstændige som muligt indenfor de politiske organisatoriske og økonomiske rammer.
Personalet støtter den unge ud fra den enkeltes unges indsatsmål.
De unge kan bl.a. komme i Ungegruppen og træne deres sociale færdigheder og arbejde på at skabe sociale netværk.
Vi arbejder ud fra mindst indgribende foranstaltning, derfor vil hjælp til selvhjælp være i fokus.
Yderligere ønsker Ungegruppen at være et frirum, hvor de unge kan komme og søge vejledning og social samvær.
Kløverengen
Et socialpsykiatrisk botilbud til voksne, fra 18 år og op efter.
Kløverengen er et takstfinansieret tilbud, hvilket betyder at tilbuddet modtager henvendelser og borgere fra alle landets kommuner.
Tilbuddet er specialiseret til personer med bl.a. svære sindslidelser, f.eks. skizofreni.
Mange af beboerne har indlæggelser i behandlingspsykiatrien bag sig og et fortsat behov for både pædagogisk og medicinsk behandling, samlet i en psykosocial og helhedsorienteret indsats.
På Kløverengen arbejdes der ressource-orienteret og rehabiliterende ud fra tilgangen ”hjælp til selvhjælp” og der tages derfor altid udgangspunkt i de ressourcer, som beboerne besidder.
Samtidig arbejder man med - i fællesskab med beboerne - på at øge beboernes ressourcer og evner samt fjerne eventuelle begrænsninger.
Du kan finde mere information om tilbuddet på Kløverengens hjemmeside.
Kick Start - for børn i alderen 10-12 år
Et tilbud i samarbejde med sundhedsplejen.
Kick Start er et sundhedstilbud for børn, der vejer lidt for meget eller ønsker at arbejde med deres sundhedsvaner.
Formålet med Kick Start er at give børnene positive, sjove oplevelser og sejre i forbindelse med bevægelse og socialt fællesskab.
Forløbet giver børnene mod på fortsat at være fysisk aktive i deres fritid, og det sætter fokus på sund kost og hyggelig madlavning.
En dag om ugen udforsker børnene en ny idrætsgren eller bevægelsesform som fx rulleskøjtning, håndbold, linedance eller badminton.
Viden, støtte og muligheder
I Kick Start får børn og forældre viden, støtte og redskaber til at komme i gang med sundere vaner. Forløbet varer 4 måneder og består af individuelle samtaler med det enkelte barn og dets forældre, ugentlige motionsaktiviteter i forenings-regi for alle børnene samt tre mad- og temaaftner for hele familien.
Der starter nye hold op hvert andet år i januar.
Feel the power - for unge i 7.-9.klasse
Et sundhedstilbud i samarbejde med sundhedsplejen.
Feel the power er et sundhedstilbud til dig, der går i 7.-9. klasse og ønsker at arbejde med din fysiske og/eller mentale sundhed på en positiv måde.
Forløbet strækker sig over ca. 4-5 måneder og består bl.a. af:
- Fællesskab med andre unge i vores 'Unge-cafeer'
- Inspiration til forskellige former for motion og bevægelse fra en motionskonsulent
- Madlavningsaftener med en mesterkok
- Individuel hjælp og vejledning fra blandt andre en sundhedsplejerske
Næste Feel the power-hold starter op i januar 2021.
For flere oplysninger, kontakt sundhedsplejersken eller Center for Sundhed, Familie og Fritid på telefon 4797 4000.
Feel the power blev i 2012-2015 afviklet som et projekt i samarbejde med Sundhedsstyrelsen.
Deltagerne i projektet opnåede meget positive resultater - blandt andet ift. vægttab og øget selvværd.
At være pårørende til en person med kronisk sygdom kan være givende og betydningsfuldt, men også udfordrende.
I Vallensbæk arbejder vi for at sikre pårørende muligheden for hjælp og støtte.
Tilbuddet henvender sig til både børn og voksne, som har oplevet sygdom og dødsfald blandt deres nærmeste.
De pårørende får mulighed for at blive hjulpet videre med deres bekymringer og sorg, samt en mulighed for at indgå i et fællesskab.
Pårørendesamtale
I Vallensbæk Kommune har vi et tilbud, der kan hjælpe dig som pårørende.
Du kan komme til en uformel snak, hvor vi taler om dine muligheder for støtte og hjælp til at gøre hverdagen lettere. Vi kan tale om relevante tilbud i kommunen, og vi kan hjælpe dig med at knytte kontakt til andre faggrupper eller patientforeninger.
Det kan også være, du har tanker om at søge orlov for at passe din syge pårørende og brug for vejledning omkring dette.
Find ud af, hvordan du kan søge om orlov til pasning af pårørende.
Brug for en snak?
Du er velkommen til at kontakte sygeplejerske og pårørendevejleder Christina Schubart på telefon 4797 4149 eller på mail chssc@vallensbaek.dk.
Pårørendegruppe
Ved interesse forsøger vi at oprette pårørendegrupper.
Det kan fx være en gruppe for dig, der er pårørende til en person med KOL, diabetes, kræft, hjertekarsygdomme, sklerose eller psykisk sygdom.
Uanset om du bor sammen med den, der har en kronisk sygdom, eller I bor hver for sig, kan mødet med ligesindede i pårørendegruppen give et frirum, hvor du kan få øje på nye muligheder og ressourcer i dit liv som pårørende.
Vi taler blandt andet om, hvordan du bedst muligt varetager omsorgen for dit syge familiemedlem.
Vi taler også om, hvordan du kan håndtere en hverdag med sygdom og samtidig tage vare på din egen sundhed, for eksempel igennem god kost og motion.
Der vil være mulighed for at drøfte andre temaer.
Er du pårørende til en person med demens, findes der også en pårørendegruppe til dig.