Hjalte og hans venner er i fuld gang med at udstikke kiks i forskellige former. Hjalte har valgt en sjov figur, mens Michella viser dem en dej i en skål.
- I dag skal vi lave en ekstra crumble, som jeg satte over i går, forklarer hun.
En af børnene spørger nysgerrigt, hvad de brune kerner er. Det bliver startskuddet til en lille snak om forskellen på hørfrø og chiafrø.
Madpakkeværkstedet er en del af børnenes ugentlige aktiviteter, hvor de på skift enten tager i svømmehallen eller går i køkkenet med Michella og en pædagog. Formålet er at gøre børnene mere selvhjulpne i forhold til den madpakke, de snart skal have med i skole.
Fra børnehave til skoleliv
Idéen til madpakkeværkstedet kommer fra Michella selv, som gerne vil ruste børnene til skolestart og den nye spisesituation, de vil møde.
Hver uge får de lov til at lave forskellige elementer til en madpakke, og opskrifterne samles i en digital opskriftsbog. Når børnene afslutter deres tid i Mejsebo, modtager forældrene opskriftsbogen, så de kan fortsætte de gode madvaner derhjemme.
Projektet er udviklet i et samarbejde mellem Syvhøjvænge, Mejsebo, Madborgerskab og en digitaliseringskonsulent fra Vallensbæk Kommune.
Forældreopbakning og store ambitioner
I køkkenet bliver dejen smurt ud på bagepladen og gjort klar til ovnen. Hjaltes far Thomas kigger med. Han er begejstret for initiativet:
- Som far synes jeg, det er fantastisk at se, hvad de får lavet her. Hjalte kommer hjem og fortæller om alt muligt nyt, han har lært. Jeg ser et stort potentiale i projektet og ville ønske, vi forældre også kunne komme med og lære noget.