Ny trafiklegeplads indviet
Pilehaveskolen har fået en ny fed trafiklegeplads, hvor børnene kan øve trafiksikkerhed. Den nye trafiklegeplads fik vi foræret af Salling Group og Bilka Ishøj, der donerede 250.000 kr. til den nye trafiklegeplads. Jeg havde den heldige tjans at kappe den røde snor sammen med en af de eleverne fra skolen, og inden jeg fik set mig om, ræsede de mange børn ud på banen. Ikke mindre end 40 børn fra indskolingen og Nords institutioner fik taget banen i brug. Dejligt med endnu flere udendørsfaciliteter på skolerne, som både kan underholde samtidig med, at de kan være med til at ruste børnene til hverdagen udenfor skolen.
Maddag i Mejsebo
På den årlige maddag havde daginstitutionen Mejsebo æren af at byde velkommen til Børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye. Maddag er en festlig dag, hvor vi hylder vigtigheden af sunde måltider, bæredygtighed og fællesskaber i vores daginstitutioner. Det er en dag, hvor hele 278 institutioner og over 26.000 børn deltager. Det dedikerede team hos Mejsebo bestående af Karin Gudbergsen og ernæringsassistent Michella Viholt, viste ministeren og jeg, hvordan Mejsebos ambitiøse madordning bidrager til børns sundhed, trivsel og maddannelse. Mejsebo blev udvalgt til at være en del af denne særlige dag, takket være deres dedikation til mad, som kan mærkes i hele institutionen. Kommunens madordning bidrager til sunde vaner, hvor børnene lærer, hvor deres mad kommer fra samtidig med, at det inspirerer dem til at udforske forskellige smagsoplevelser.
Borgermøder om lokalplaner
Fornyelig havde vi inviteret borgere til orienteringsmøde om to lokalplaner i det dejlige efterårsvejr. Der var mange spørgsmål fra borgerne, som skabte en god dialog, hvor vi drøftede planerne for områderne. Den ene lokalplan er for Vallensbæk Skole, som vi udvider, så vi kan bygge en ny daginstitution. Den anden lokalplan omhandler nye plejeboliger og seniorboliger, som er nødvendige ifølge befolkningsprognosen. Der var tidligere planer om at opføre plejeboliger på Egeskovvej, men grundet Planklagenævnets afgørelse er det ikke aktuelt i øjeblikket. Der er derfor sat gang i en ny lokalplanlægning for en grund ved Kløvervænget i Vallensbæk Nordmark til opførelse af pleje- og seniorboliger. Det er afgørende, at vi har den rette kapacitet nu og i fremtiden.
Det nye Parkbånd
I samarbejde med Hovedstadsområdets Forsyningsselskab Hofor har vi indviet Parkbåndet, som skal være med til at sikre Vallensbæk ved fremtidige skybrud. Området er etableret i tæt samarbejde med dem og områdets beboere med det fælles mål at skabe et rekreativt, grønt område med bassiner, der kan rumme store mængder vand, idet et kraftigt skybrud rammer Vallensbæk. Hele Parkbåndet går fra Løkkekrogen til Vallensbæksvej og er anlagt efter Vild Med Vilje-princippet med over 30 hjemmehørende arter, så den bynære natur bliver endnu rigere og mere mangfoldig. Foruden grøn beplantning er der etableret stier, som er farbare for alle borgere – også for kørestolsbrugere, rollatorbrugere og for barnevogne. Langs stien er der sat bænke op med tilhørende affaldsspande. Og fire steder langs Parkbåndet er der ført en sti på tværs af bassinerne for at anspore til aktivitet og leg på begge sider af bassinerne.
Højstruphave nominering
Plejehjemmet Højstruphave blev fornyelig nomineret af 'Danske Seniorer' til et af de 43 bedste plejehjem i Danmark i 2023. Danske Seniorer har en tradition med at anerkende plejehjem, der går ud over det sædvanlige for at skabe en positiv ældreplejeoplevelse. Indstillingen af Højstruphave understreger den dedikation og de kompetencer, der findes hos plejehjemmets personale, der dagligt arbejder for at sikre trivsel og velvære for beboerne. Noget af det, jeg bider mærke i er f.eks., at personalet hver dag serverer lækre hjemmelavede retter til beboerne, som beboerne selv er med til at vælge. Personale og beboere tager også ugentligt på udflugter i den nye bus, som vi har foræret, hvor de kan tage rundt om i landet for at skabe nye, gode oplevelser sammen.
Erhvervskonferencen med fokus på grøn omstilling
Til dette års erhvervskonference i "Brønden" i Brøndby var hovednavnet Connie Hedegaard, som placerede den globale klimadagsorden i en erhvervskontekst. Budskabet var klart. Man skal gøre noget nu. Vi er på rette spor mod en mere bæredygtig fremtid her i Vallensbæk. Vi tror på det grønne byliv, og det er en central del af vores udviklingsstrategi i kommunen. Derfor gør vi vores bedste for at skabe rammerne for den grønne omstilling, og jeg vil opfordre jer alle til at tage del i den. Derudover prioriterer vi den kollektive transport og grøn infrastruktur, investerer i fjernvarme og arbejder målrettet på at være en tilgængelig samarbejdspartner i omstillingen. Lad os sammen gøre Vallensbæk endnu smukkere. Den grønne omstilling er i gang, og toget kører nu.
Praktikordningen i Vallensbæk
Endnu engang fik vi besøg af Børne- og Undervisningsminister Mattias Tesfaye og denne gang med Økonomi- og Vicestatsminister Jacob Ellemann Jensen ved sin side. Besøget var på Pilehaveskolen, og det havde til formål at forstå elevernes, lærernes og UU-vejledernes erfaringer med erhvervspraktik og lære af kommunes tilgang. På skolen gælder lige nu, at en fem dages erhvervspraktik er obligatorisk i 8. klasse, men den kan blive lagt i en, hvilken som helst uge, hvor der ikke foregår obligatoriske aktiviteter på skolen. Samtidig klædes eleverne på til praktikken i 7. klasse, hvorfra der tilbydes hjælp til det fra en erhvervsguide. Kommunen har et unikt samarbejde mellem den enkelte elev, forældrene, Uddannelsesvejledning Vallensbæk, lærerne og udskolingslederen. Jeg er meget stolt af, at vores arbejde vækker interesse på Christiansborg.