Underretninger og akut hjælp til børn, unge og familier

Underret Vallensbæk Kommune om din bekymring for et barn eller en ung

Er du bekymret for et barn?

Hvis du får kendskab til, at et barn eller en ung under 18 år lever under forhold, der bringer dets sundhed eller trivsel i fare, har du pligt til at underrette kommunen. (NB: Er du ansat i Vallensbæk Kommune, så se nedenfor)

Hvis du vil underrette Vallensbæk Kommune om din bekymring, kan du sende en sikker mail via Digital Post. På denne måde bliver dine informationer krypteret, og ingen andre end du og Vallensbæk Kommune kan læse informationerne. Du kan også sende en underretning via Borger.dk, hvor du har mulighed for at underrette enten anonymt eller ikke anonymt. Du skal altid benytte Digitalpost (e-Boks) eller Borger.dk, hvis du sender os personlige oplysninger eller dokumenter. (Følg links i de orange bokse nedenfor)

Hvis du har spørgsmål til, hvordan eller hvornår man underretter om et barn eller ung, så ring til børne- og ungerådgiverne på tlf. 30 57 11 65. 

Uden for kommunens åbningstider kan du i en akut situation kontakte politiet på tlf. 114.

Underret via Digital Post
Underret via Borger.dk
 

Ansatte i Vallensbæk Kommune, som vil underrette

Hvis du er ansat i Vallensbæk Kommune og ønsker at underrette om et barn eller ung, skal du udfylde et underretningsskema. Ledere i Center for Børn og Unge har adgang til underretningsskemaet via Teams. Du kan kontakte en børne- og ungerådgiver på 30 57 11 65 og få råd og vejledning i forhold til underretninger.  

Har du brug for rådgivning som forælder?

Kom direkte igennem til en børne- og ungerådgiver på tlf. nr. 30 57 11 65. Telefonen er åben i rådhusets åbningstid. 

Familier med børn der er hjemvendt efter udrejse til konfliktområde

Hvis Vallensbæk kommune får kendskab til familier med børn, der vender hjem efter udrejse til et konfliktområde, er kommunen forpligtet til at sikre børnenes trivsel, sundhed og udvikling jf. barnets lov.

Som oftest har PET kendskab til udrejste borgere, der vender hjem, og politiet orienteres om dette og handler derfra ift. kommunerne.

Som udgangspunkt vil voksne personer blive tilbageholdt ved ankomst til Danmark, hvorfor der kan være behov for en akut socialfaglig indsats overfor eventuelle børn i familierne.

Kommunens indsats er følgende:

Politiet bliver opmærksom på familien og vurderer, at Vallensbæk Kommune har myndighedsansvaret.

Voksen, Familie og Forebyggelse orienteres om hjemkomsten så tidligt og detaljeret som muligt. Kontakten tages til Voksen, Familie og Forebyggelse inden for kommunens åbningstid, og til kommunes døgnvagt via politiet udenfor kommunens åbningstid.

Voksen, Familie og Forebyggelse sender om muligt to medarbejdere til ankomststedet. Så tidligt som muligt involverer politiet Voksen, Familie og Forebyggelse i samtalen med familien.

Børne- og ungerådgiveren foretager en socialfaglig vurdering af børnenes behov, herunder nødvendige akutte sociale tiltag. Bekymringer vedr. hjemvendte børn vurderes altid som akutte.