Sune og Stine fra Madborgerskab besøger hvert år alle elever på 5. årgang i Vallensbæk Kommune. Som en del af madkundskabsundervisningen introducerer de eleverne til at snitte, bage og stege. Senest har de besøgt Pilehaveskolen, hvor Christian og Casey går.
- J e g er blevet inspireret til at lave noget derhjemme. Det har været sjovt og anderledes. Vi er blevet bedre til at samarbejde og være i køkkenet, siger Casey.
Casey er glad for at stå ved komfuret og har lært en masse om håndtering af råvarer i forløbet.
Masser at lære
Over tre undervisningsgange har Casey og Christian lært at håndtere grøntsager på forskellig vis og opdaget, hvordan råvarer ændrer udseende, smag og konsistens, alt efter hvad du gør ved dem.
- Jeg har for eksempel lært at lave forskellige udskæringer og tilberedningsmetoder, siger Casey.
- Ja og hvor mange forskellige måder, man kan lave peberfrugt på, fortæller Christian.
Christian kan især lide, når der skal steges.
Sprød, stegt og bagt
Peberfrugten har nemlig været gennemgående på alle tre besøg. Først som rå og sprød skåret i udskæringen julienne. Det er, når man skærer tynde stave, som passer godt i friske forårsruller. Derefter har Casey og Christian og resten af klassen bagt peberfrugten hel og pureret den til dippen Haydari. Og til sidst endte den som i grove stave i retten stegte nudler.
- Det var fedt at stå og stege! Jeg laver tit bøffer og laks derhjemme, siger Christian.