I dag er det Bælgfrugtens Dag, hvor vi hylder den sunde og globale bælgfrugt. Læs mere her og få inspiration til at skrue op for bælgfrugterne derhjemme.
Bælgfrugter på menuenBælgfrugtens Dag er en global FN-dag, som anerkender vigtigheden af bælgfrugter som en global fødevare. Det ønsker vi at bakke op om ved at promovere bælgfrugterne, som en del af et sundt og klimavenligt måltid.
I dagens anledning havde Madborgerskabet inviteret børn ind i et univers af bælgfrugter i Amalieparken.
- Børnene gik undersøgende og legende til værks med de forskellige bælgfrugter. Der er meget læring i selve dét at udforske råvaren. Det er en god vej til at lære en ny råvare at kende og få lysten til at smage på den, siger Stine fra Madborgerskabet.
Hvad er en bælgfrugt?
Bælgfrugter er en vigtig del af sunde og klimavenlige madvaner, men ifølge DTU Fødevareinstituttet spiser danskerne i gennemsnit kun 2 gram bælgfrugter om dagen. Det er langt fra de 100 g bælgfrugter, som Fødevarestyrelsen anbefaler i De officielle Kostråd. Bl.a Rådet for Sund Mad deler viden og inspirerer, så flere får lyst til at spise bælgfrugter – både derhjemme og når de spiser ude eller på arbejde.
- Bælgfrugter kan bruges på uendeligt mange måder i vores måltider. Vi vil med fejringen af Bælgfrugternes Dag promovere bønner, kikærter og linser, så mange flere får lyst til at tilberede skønne retter med bælgfrugter.
Tips til flere bælgfrugter
Læs her på Rådet for Sund Mad