Mange kan formentlig nikke genkendende til, at sommeren har budt på mere end almindeligt mange sultne dræbersnegle i haven. En våd og lun sommer har givet sneglene optimale betingelser, og har gjort bekæmpelsen af skadedyrene mere omfattende. Vestforbrænding oplever et stigende antal henvendelse om, hvordan man bør affaldssortere de snegle, man har aflivet eller fjernet fra sin have, så her er en vejledning.
Mange tror, at snegle bør komme i spanden med mad- eller haveaffald. Ingen af delene er hensigtsmæssige.
Haveaffald er forbeholdt planterester, der kan komposteres, hvad snegle ikke kan.
Madaffald behandles i to processer. Først bliver madaffaldet kørt til et anlæg, hvor det bliver pulpet til grød. Derefter køres madaffaldet videre til et anlæg, hvor det bliver bioforgasset.
Dræbersnegle kan bl.a. indeholde E. coli bakterier, hvilket kan give dårlig mave hos mennesker, fordi dræbersneglene spiser blandt andet afføring og ekskrementer. Dræbersnegle er derfor en smittekilde indtil indtil de er varmebehandlet.
Madaffaldet bliver først varmebehandlet, når det bliver bioforgasset. Derfor er det uhensigtsmæssigt, at have dræbersnegle i madaffaldet.
Den rigtige måde at bortskaffe dræbersnegle er enten at lægge dem i sin restaffaldsbeholder i en lukket pose, eller bedre endnu blot at lade sneglene ligge i naturen. De kan lægges til side, f.eks. i hække eller kvashegn og kan her være til gavn for andre af havens dyr. Især pindsvin er glade for snegle.