You are here

Tegn på rotter

Når du kender tegnene på rotter, kan du bekæmpe rotterne, inden de for alvor udgør et problem.

Vær opmærksom på de fire tegn på rotter:
 

  • Lyde: Piben og kradsen i panelerne, under gulvet eller på loftet kan være tegn på rotter. Det kan også være mus eller lækat, mår eller andre dyr, du har besøg af.
  • Lugt: Rotter efterlader sig en skarp og ubehagelig lugt, der minder om både kloak og grisestald.
  • Ekskrementer: Rotter efterlader sig ekskrementer. Efterladenskaberne er sorte, cylinderformede og ca. 6 mm tykke og 17 mm lange. De spidser til i den ene ende.
  • Huller: Udendørs kan rotter afsløre sig ved umotiverede huller i jorden. Det kan for eksempel være i nærheden af et dæksel eller i nærheden af husets fundament. Synkende fliser eller asfalt kan være tegn på, at rotter har undermineret overfladen. Indendørs kan rotterne gnave sig igennem paneler, vægge og gulve. Hullerne er som regel cirkelrunde og behøver ikke at være større end en to-krone. Hold øje med friske afgnavede træspåner.

Hvis du har rotter inde i huset

Har du rotter inde i huset, kommer rottebekæmperen i første omgang ud og stiller smækfælder op.

Hvis rotterne ikke er fanget efter et par dage og føden er væk, har de helt sikkert været i nærheden af fælden. Når en rotte får fat i føden uden at blive fanget, er den sandsynligvis blevet såret. Rotten lægger sig til at dø et eller andet sted, fx i isoleringer i vægge eller på lofter. Da den ikke er til at finde, går der ca. 4-6 uger, før at rotten er mumificeret. I den periode kan man være plaget af lugtgener. Rottebekæmperen kan sprøjte området med en speciel desinfektionsvæske, som fjerner lugtbakterier og tager toppen af lugtgenerne.

 

Kontakt

Baldersbækvej 6
2635 Ishøj
Tlf 4357 7777
E-mail pvm@ishoj.dk
Sidst opdateret 04.12.2019