You are here

CVR-nr. og NemKonto til foreninger

  • Foto af mand der sejler kajak, foreningen Vallensbæk Kano og Kajak Club

    Fotograf: Vallensbæk Kano og Kajak Club

Hvis jeres forening modtager offentligt tilskud, skal den have et CVR-nummer og en tilknyttet NemKonto. Her kan du læse om, hvordan jeres forening får det.

Sådan får jeres forening et CVR-nummer

I registrerer jeres forening online og får efterfølgende et CVR-nummer hos Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. Det er kun muligt at foretage CVR-registering online (indsat direkte link nederst på siden her)
Hvis I har problemer med at foretage CVR-registreringen, kan I kontakte os. En person i jeres forening benytter sin personlige Nem id - vedkommende skal være "tegningsberettiget" og dermed kunne underskrive på foreningens vegne, eller har en fuldmagt fra den tegningsberettigede.

Vær opmærksom på, at foreningen skal bekræfte CVR-registreringenhver 3. år. Der sendes  automatisk en påmindelse, når det er tid at bekræfte CVR registreringen. Når I har afsluttet en registrering, er det jeres pligt at gemme de originale dokumenter, der er blevet brugt i forbindelse med registreringen. De skal gemmes i mindst fem år

Nem-id

Man skal have en Nem-id for at registrere foreningen online. Der kan bruges en hvilken som helst Nem-id .

Hvis du/Imangler et Nem-id, kan det skaffes her: NemID

Sådan får din forening en NemKonto

Når I har et CVR nummer er I klar til at få jeres egen foreningskonto i en bank. Udover CVR nummeret kræver bankerne flere ting, som minimum vil være 

·         Vedtægter

·         Referat fra generalforsamling

·         Cvr registrering

·         Legitimation på de tegningsberettigede samt eventuelle fuldmagtshavere (pas og sundhedskort)

 

Derfor er det er en god idé inden en generalforsamling at være i dialog med den bank, I ønsker som forening, om de nødvendige dokumenter, underskrifter og dokumentationspapirer. 

Når kontoen er oprettet, beder I banken om at gøre den pågældende konto til jeres Nemkonto.

Derefter kan det offentlige udbetale midler til jeres forenings frivillige indsats. Desuden er det muligt at få et købekort tilknyttet en foreningskonto, så I som frivillige ikke selv skal lægge penge ud.

I er nu klar til at modtage penge fra det offentlige

Når din forening har fået sit CVR-nummer og en NemKonto, har I mulighed for at søge penge fra det offentlige.

Digital postkasse

Bemærk at det siden 1.november 2013 desuden er et krav, at I som forening, når I har et CVR nummer, opretter en "digital postkasse". Læs mere om dette her.

Baggrund for krav om CVR-nummer og NemKonto

Som følge af en lovændring i ”Lov om offentlige betalinger m.v.” er der det lovpligtigt for foreninger at have et CVR-nummer og en NemKonto, hvis foreningen modtager betalinger fra en offentlig myndighed.
Du kan læse hele lovvændringen her: ”Lov om offentlige betalinger m.v.”

Kontakt

Sidst opdateret 11.10.2018