You are here

Mænds Sundhedsuge

Uge 24 er international Mens Health Week. Derfor sætter vi fokus på mænds sundhed i Vallensbæk.

Vallensbæk Kommune sætter igen i år fokus på Mænds Sundhed i uge 24 sammen med resten af landets kommuner. Ifølge Danmarks Statistik er mænd desværre dårligere stillet når det kommer til forekomst af flere forskellige sygdomme. Mænd søger ofte læge for sent og er oftere mere syge når de så kommer. Derfor vil vi gerne sætte fokus mænds sundhed og minde mændene om, at huske at gå til lægen i tide.

Tallene fra Sundhedsprofilen 2017 i Vallensbæk Kommune viser følgende:

  • Rusdrikkeri af alkohol: Mænd 14 % vs. Kvinder 5 %
  • Daglig rygning: Mænd 13 % vs. Kvinder 11 %
  • Inaktiv transport: Mænds 32 % vs. Kvinder 25 %
  • Usundt kostmønster: Mænd 16 % vs. Kvinder 10 %
  • Svage sociale relationer: Mænd 24 % vs. Kvinder 17 %

Motion og bevægelse er en god og effektiv måde at forebygge forskellige sygdomme og derfor vil der i uge 24 foregå forskellige aktiviteter i Vallensbæk.

I mellemtiden kan du som mand teste dig selv og søge mere viden omkring mænds sundhed på www.tjekdigselvmand.dk

 

Program:

Gratis svømning

Svømmehallen på Pilehaveskolen tilbyder gratis indgang for mænd mellem kl. 10-14 lørdag d. 15/6 og søndag d. 16/6. (Vær opmærksom på at indgang efter kl 13 ikke er muligt)

 

Åben SUP Træning i Vallensbæk Kano og Kajak Club

SUP står for Stand Up Padle og er en motionsform, som minder om surfing, men du står på et større bræt på fladt vand og padler dig frem. Det er en rigtig god motionsform samtidig med du får set en masse skøn natur. Så kom ned i Vallensbæk kano og Kajak Club, vær en del af fælleskabet og prøv kræfter med vandet torsdag d. 13/6 kl. 17:30-19:30. (Husk badetøj)

 

Far Henter

Sidste år inviterede alle børnehaver og vuggestuer i Vallensbæk far til at være den som hentede i uge 24. Der mødte utrolig mange fædre op, som var aktive med deres børn på netop den måde som fædre bare er gode til at lege på. ”Far Henter” kører igen i år og denne gang vil også alle kommunens dagplejer invitere far til at være den som henter.

(Far henter er en invitation til alle fædre, men mødre, og bedsteforældre mm er selvfølgelig også velkommen til at hente og være aktiv. Hør mere omkring aktiviteterne i dit barns daginstitution).

Kontakt

Vallensbæk Stationstorv 100
2665 Vallensbæk Strand
Tlf 4797 4130
Sidst opdateret 28.05.2019