You are here

Kulturugen i Vallensbæk

 • Romeo & Julie

 • Hvem Sagde Gammel?

 • Festlig Fredag 2017

  Fotograf: Vallensbæk komme

 • Valung Press Photo

 • På elektrisk grund

Glæd dig til uge 37, hvor Vallensbæk vil sprudle med events og aktiviteter i kulturens tegn.

Uge 37 i Vallensbæk, er ugen hvor Vestegnens Kulturuge, Børnekulturugen og Frivillig Fredag i fællesskab danner rammerne for en række ekstraordinære oplevelser for borgerne. Læs mere om de enkelte aktiviteter nederst på siden.

Årets tema for kulturugen er ’På elektrisk grund’. Og det skal ikke tages helt så bogstaveligt, som det måske lyder. Det står ikke kun for elektronisk musik eller lyskunst, det handler lige så meget om den energi og intensitet, der opstår, når der skabes møder mellem de mange frivillige, eller de mange forskelligheder som findes på Vestegnen.

Børnekulturugen

På skoler og institutioner er ugen reserveret til Børnekulturugen, hvor der arbejdes med en lang række forskellige kulturworkshops. Når ugen er slut, får du mulighed for at se resultatet af anstrengelserne, når der optrædes, udsmykkes og udstilles til ’Festlig Fredag.

Tryllybundet - kunst på tværs af kommunegrænser

I Vestegnens Kulturuge samarbejder Vallensbæk med 5 andre kommuner fra Vestegnen, og ligesom sidste års succes; ’De Seks Glemte Kæmper’ af Thomas Dambo, vil der atter i år være et større kulturprojekt. I år er det et stort digitalt kunstværk, som DIAS fra Vallensbæk står bag. Værket hedder ’Tryllebundet’, og består af seks udstillingssatellitter – én i hver kommune. Kunstværket appellerer både til store og små, og det er interaktivt, således at man kan skabe lyd og billeder ved at dreje på nogle håndtag. Hvis man er flere og danner en ’kæde’ er der mulighed for at videreudvikle billederne og lyden sammen. Hvert kunstværk får tilknyttet en puslespilsbrik. Der er lavet en cykelrute til kunstværket, og hvis du besøger alle seks, kan du samle puslespillet. Det er kunstneren Oskar Jakobsen, som sørger for den fælles ydre udsmykning, på de seks værker. I Vallensbæk er kunstsatellitten placeret ved Sundhedshuset Nordmark.

Læs mere om de mange aktiviteter og events, som du kan opleve i løbet af ugen

 • 9. september kl. 10 - Børneteater: ’Nielsen og Fisk’ v/ Barkentins Teater

  En opfindsom og eventyrlig forestilling, hvor de ting vi bruger i hverdagens gøremål får helt nye roller. Elektriske apparater får et nyt liv, hvor en støvsuger bliver til en farlig drage, en standerlampe til solen, en opvaskebørste til en konge og en opvaskehandske til “folket”.

  Sted: Vallensbæk Kultur- & Borgerhus

  Fra 3- 7 år, alder skal overholdes.

  Gratis, men book billet via www.vallensbaek.dk/kalender  fra 19. august
   

 • 9. September kl. 16.30 - Fernisering af lyskunstværket ’Tryllebundet’ v/ DIAS

  Formanden for Børne- og Kulturudvalget, Morten Schou Jørgensen, åbner officielt det lokale kunstværk, som er udført af kunstnerne Andrea Brasch & Patrick Jarnfelt. Kunstværket hedder ’The Mycelium Connection’, og er Vallensbæks bidrag til fælleskunstværket, ’Tryllebundet’. Du kan møde kunstnerne, som vil fortælle om kunstværket, og du kan selv prøve at aktivere det sammen med andre. Derudover byder vi på lidt godt til ganen.

  Alle er velkomne – Bare mød op ved Sundhedshuset Nordmarken, Tværbækvej 1, 2625 Vallensbæk.

 • 10. september kl. 14-19 - Mosens Dag

  Nyd en dejlig familiedag i det naturskønne område ved Vallensbæk Mose, med masser af natur- og foreningsaktiviteter. I år kan I glæde jer til en ekstra oplevelse. Dagen vil nemlig også stå i vikingernes tegn. Området vil emme af vikingestemning, med omvandrende vikinger i kostumer, vikingemad på bål, heste, rebslagning og lege fra fortiden.

  Se vikingeskibet, som sejler ude på søen - og hvis forholdene tillader det - så stig selv om bord, og få en sejltur sammen med vikingerne.

  Vi vil benytte os af skumringen til at skabe den rette stemning med fakler og lys. Derfor er tidspunktet ændret.

  Se programmet for Mosens Dag.

  Sted: Vallensbæk Mose, Rendsagervej 5, 2625 Vallensbæk

 • 12. og 13. september fra 16-18 -Lav din egen kunstsatellit

  Inspireret af DIAS digitale kunst-satellitter, ”Tryllebundet’, laver vi vores egne små universer i ægte kikkassekunst stil.

  Sted: Vallensbæk Kultur- & Borgerhus

  Gratis, men book billet via www.vallensbaek.dk/kalender 

  Fra 4 år, alder skal overholdes.

 • 13 september kl. 10.00 - Foredrag: ”Jeg er ingen offentlig bamseguru”

  Foredrag om Michael Strunge som ikon, idol og ’firserdigter’ v/ Jon Helt Haarder

  Michael Strunge er for længst gået over i historien som ikon og repræsentant for ”firserdigterne”. Med udgangspunkt i digtsamlingen ”Popsange – en moderne kærlighedsaffære” fra 1983 vil Jon Helt Haarder pege på, hvordan Strunge eksperimenterede med et forhold til sine læsere, som først for alvor blev muligt senere – med de sociale medier. For så vidt var han en fremtidsdigter, ligeså meget som en firserdigter.

  Sted: Kultur- & Borgerhuset, Havet

  Pris: Gratis – men book billet via www.vallensbaek.dk/aktiviteter fra den 26. august

 • 14. september kl. 16-18 - Pizza og Perleplader

  Tirsdagshyggestund for alle.

  Kom og lav perleplader og spis pizza. Vi sørger for perler og plader, det eneste du skal gøre er at dukke op med dit barn, dit barnebarn, din veninde eller naboen under armen og komme ned og hygge med os.

  Sted: Vallensbæk Kultur- & Borgerhus

  Alder: Arrangementet er for alle der kan lide pizza og at lave perleplader.

  Gratis - men tilmeld dig via www.vallensbaek.dk/aktiviteter

 • 15. september Kl. 15.30-22.00 - Festlig Fredag

  Vi gentager sidste års succes, hvor professionelle kunstnere, frivillige, foreninger, skoler, institutioner og erhvervslivet samler Vestegnens Kulturuge, Frivillig Fredag og Børnekulturugen til et sprudlende festarrangement i området omkring Rådhuset og Vallensbæk Kultur- og Borgerhus.

  Se hele programmet for Festlig Fredag.

  Sted: ved Rådhuset og i Vallensbæk Kultur- & Borgerhus.

   

Kontakt

Sidst opdateret 05.09.2017