You are here

Vestegnens Kulturuge 2019

  • Lille Tilde er en af de seks glemte kæmper, der blev opført i anledning af Vestegnens Kulturuge for tre år siden.

    Lille Tilde er en af de seks glemte kæmper, der blev opført i anledning af Vestegnens Kulturuge for tre år siden.

  • Rap-duoen Hipsomhap har skrevet en hyldestsang til De Seks Glemte Kæmper – hør den på www.vallensbaek.dk/hipsomhap eller til Mosens Dag den 8. september.

    Rap-duoen Hipsomhap har skrevet en hyldestsang til De Seks Glemte Kæmper – hør den på www.vallensbaek.dk/hipsomhap eller til Mosens Dag den 8. september.

Fra den 6. til 15. september er der gang i kulturen på vestegnen, når Vestegnens Kulturuge er tilbage for 7. år i træk. Temaet i år er ”Kæmperne kalder”. Vi giver dig et overblik over ugen her.

Temaet for årets kulturuge tager udgangspunkt i ’De Seks Glemte Kæmper’, som kunstneren Thomas Dambo opførte i anledning af Vestegnens Kulturuge 2016.

Efterfølgende er værket gået viralt, og Vallensbæks trækæmpe, Lille Tilde, får dagligt besøg af turister fra hele verden i højsæsonen.

Søndag den 8. september klokken 11-16: Mosens Dag
Vestegnens Kulturuge starter med Mosens Dag: Kom til en dejlig familiedag i de smukke naturomgivelser ved Vallensbæk Mose, hvor der vil være et væld af spændende natur- og kulturaktiviteter.

Der vil være krible krable, ponyridning, fuglekassebygning, kanosejlads, kunstmalerværksted, motionsløb og meget andet.

Kæmpernes fødselsdag: Kl. 13 fejrer vi kæmpernes fødselsdag. Børnene kan gå på skattejagt efter Lille Tilde, og rap-duoen HipSomHap ankommer i en udsmykket ’kæmpebus’. De afholder en lille koncert, hvor de blandt andet synger en nyskrevet hyldestsang om De Seks Glemte Kæmper (se den fede musikvideo her). Der vil være lækkerier til alle. Skattejagten og koncerten er arrangeret af kulturhusene på Vestegnen.

Plant et Træ: Kl. 13.30 fører HipSomHap an i et lille optog hen for at plante 24 egetræer. Børn og voksne er velkommen til at gå med og plante et træ. Der bliver serveret en forfriskning, og HipSomHap giver autografer og selfies.

Læs hele programmet for Mosens Dag på vallensbaek.dk/mosensdag

Mosens Dag er et samarbejde mellem I/S Vallensbæk Mose, Vestegnens Kulturuge og Vallensbæk Kommune.

Hele ugen: Børnekulturugen
Vestegnens Kulturuge er også Børnekulturugen i Vallensbæk, hvor temaet ’Kæmperne kalder’ sætter rammen for Vallensbæks skoler og institutioner.

Blandt andet kaster 5. klasserne på Pilehaveskolen sig ud i et ’kæmpe bogprojekt’ sammen med Vallensbæk Kultur- & Borgerhus. Hvad det munder ud i, kan du se på Festlig Fredag den 13. september, hvor du også kan opleve et kæmpe dyrelandskab med “Istidens kæmper” og et ’kæmpe vægmaleri’ skabt af elever i indskolingsklasser og SFO’er.

Alle elever på 6.årgang sætter fokus på puls, rytmer, koordination, remser og energi, når de samles til ’kæmpe stomp’. Eleverne åbner Festlig Fredag kl. 15.30 på festpladsen ved Rådhuset.

Mandag den 9. september klokken 13: Børnebog om kæmpesteder på Vestegnen
I anledning af kulturugen udgiver bibliotekerne på Vestegnen en børnebog om kæmpesteder på Vestegnen. Mandag den 9. september klokken 13 er der reception for bogen i Vallensbæk Kultur- & Borgerhus, hvor borgmester Henrik Rasmussen deltager, og der vil være højtlæsning og uddeling af bogen.

Bogen uddeles samtidig gratis til alle elever i 0., 1. og 2. klasse. Børnebogen er lavet til højtlæsning, og den fortæller historien om, hvorfor der er så mange kæmpesteder på Vestegnen.

Fredag den 13. september kl. 15.30-22: Festlig Fredag
Traditionen tro slutter Vestegnens Kulturuge i Vallensbæk med et brag af en fest til Festlig Fredag, hvor der vil være musik, aktiviteter, konkurrencer og mad og drikke og meget mere til alle aldre.

Læs mere om Festlig Fredag

Vidste du at...
Vestegnens Kulturuge er et tværkommunalt kultursamarbejde mellem fem kommuner - Albertslund, Hvidovre, Høje Tåstrup, Ishøj og Vallensbæk? Ugen arrangeres af Vestegnens Kulturinvesteringsråd (VKIR).

Vestegnens Kulturuge giver borgerne på vestegnen en hel uge med forskellige kulturoplevelser og aktiviteter på tværs af kommunegrænserne.

Læs mere på VKIRs hjemmeside.

 

 

 

Kontakt

Sidst opdateret 06.09.2019