You are here

Grønt strøg forbinder by og strand

  • Sti på Grønt Strøg anlægges oktober 2017

  • illustration af Lunden - en helt ny plads, der er en del af det grønne strøg

    I Lunden er der plads til at sætte boder og telte op, når der fx skal være loppemarked. Ved særlige lejligheder kan der opsættes ekstra lys. Ill: Hasløv og Kjærsgaard

  • illustration af området 'Strandengene' en del af det nye grønne strøg

    Tættest på stranden slynger promenadestien sig forbi regnbede med hoppesten og klatrepæle. Ill: Hasløv og Kjærsgaard

Sommeren 2018 blev det grønne strøg, der forbinder by og natur langs Vallensbæk Torvevej færdigt. Samtidig blev der etableret oplevelses- og aktivitetsrum.

Den slyngede granitsti er ved at tage form, så den kan sno sig gennem den grønne beplantning mellem Stationstorvet og Strandvejen. Undervejs vil der være områder med oplevelser og aktiviteter. Ved Egholmskolen etableres fem oplevelsesrum og en vandlegeplads. På en af gavlene ud mod det grønne strøg bliver der opsat en digital læringsvæg med indbyggede spil til fri benyttelse for alle, der kommer forbi. Læringsvæggen kan også benyttes i skolens undervisning, fordi den kan tale sammen med en læringsdatabase, der dækker alle alderstrin og mange forskellige fag.

Leg og læring på helt nye måder

De fem oplevelsesrum kommer til at indeholde en legeplads med trampoliner, forskellige spil, kunst og en digital fortællebænk, der fortæller historier, når man sætter sig. Historierne i bænken kan udskiftes, så bænken kan integreres i skolens undervisning. Samtidig kan fx foreninger lave fortællinger, der både oplyser og opfordrer til aktiviteter.

Desuden etableres der et boldbur med en interaktiv fodboldbane med sensorteknologi og intelligente målrammer, der kan udfordre spillerne og give helt nye fodboldoplevelser.

Lunden – byens nye plads

I umiddelbar forlængelse af de fem oplevelsesrum anlægges Lunden: en rund plads omgivet af kirsebærtræer, og i midten en rund bænk. På pladsen kan der sættes boder og telte op, når der fx skal være loppemarked. Der er også sørget for strømudtag, så boderne kan få strøm, og ved særlige lejligheder kan der opsættes ekstra lys på pladsen.

Rend og hop

I den sydlige ende af det grønne strøg ud for villaerne bliver der plantet stauder, buske og træer. I området placeres 3-5 bænke, så der også bliver siddemulighed på den del af strækningen.

I området ved stien ind til Selsøvej bliver der opsat enkelte crossfit-elementer til gavn for motionister og løbere i stil med det, der er etableret ved Sundhedshuset i det nordlige Vallensbæk.

Den sydlige del af det grønne strøg bliver let kuperet med lave forhøjninger og regnbede. Den brede promenadesti placeres ud mod cykelstien og uden om de våde regnbede, der anlægges med hoppestier til børn og barnlige sjæle.

 

Kontakt

Vallensbæk Stationstorv 100
2665 Vallensbæk Strand
Tlf 4797 4000
Vagt 2673 7225
Sidst opdateret 03.10.2018