You are here

Det grønne strøg forbinder by og strand

  • Sti på Grønt Strøg anlægges oktober 2017

  • illustration af Lunden - en helt ny plads, der er en del af det grønne strøg

    I Lunden er der plads til at sætte boder og telte op, når der fx skal være loppemarked. Ved særlige lejligheder kan der opsættes ekstra lys. Ill: Hasløv og Kjærsgaard

  • illustration af området 'Strandengene' en del af det nye grønne strøg

    Tættest på stranden slynger promenadestien sig forbi regnbede med hoppesten og klatrepæle. Ill: Hasløv og Kjærsgaard

Det grønne strøg forbinder by og natur langs Vallensbæk Torvevej. På strøget finder du, oplevelses- og aktivitetsrum, Lunden og regnbede med hoppestier.

I sommeren 2018 blev granitstien og beplantningen færdig på det grønne strøg langs Vallensbæk Torvevej, og siden da har de forskellige aktiviteter taget form. Den slyngede granitsti, der i løbet af foråret 2019 markeres som hjertesti, snor sig gennem den grønne beplantning, og forbinder by og natur fra Stationstorvet til Vallensbæk Strandvej.   

Leg og læring på helt nye måder 

Ved Egholmskolen er der etableret en plads med en vandspiral og en Archimedes skrue og en række oplevelses- og aktivitetsrum. Vandet til spiralen vil være tændt i de måneder af året, hvor der ikke er risiko for frost.  

De forskellige aktivitetsrum indeholder en legeplads med trampoliner, spil for eksempel kryds og bolle, et minespil og et boldbur. Boldburet kan bruges som almindeligt boldbur, men det indeholder også tre interaktive spil med sensorteknologi og intelligente målrammer.

Du kan læse nyheden om boldburet her.

Hen mod sommeren 2019 etableres der en digital fortællebænk i samarbejde med Egholmskolen. Når du sætter dig på bænken, vil du høre historier fortalt af skolens børn. Over tid kan historierne skiftes ud, så der hele tiden er plads til nye historier og nye fortællinger.  

På den ene af Egholmskolens gavle er der opsat en digital læringsvæg med fire indbyggede spil. Hvis du vil spille mere, kan du downloade en app og få adgang til flere spil og quizzer, som brugere af læringsvæggen rundt om i Danmark har lavet.  

Kunstværket ”Livets reder”, har været placeret på det grønne strøg som led i Vestegnens Kulturuge 2018. Det er nu taget ned, og i stedet for vil der blive opsat en lys- og wifibænk.

Det kan du læse mere om her.

Lunden – byens nye plads 

Lunden er anlagt i forlængelse af oplevelses- og aktivitetsrummet ved og omkring Egholmskolen. Det er en rund plads omgivet af kirsebærtræer med en afrundet bænk. Pladsen kan anvendes til forskellige typer arrangementer, og vil i nærmeste fremtid kunne bookes af borgerne via kommunens bookingsystem.  

Rend og hop 

I den sydlige ende af det grønne strøg ud for villaerne, er der plantet stauder, buske og træer. Området er let kuperet med lave forhøjninger og regnbede. I regnbedene er der anlagt hoppestier til børn og barnlige sjæle. Granitstien snor sig uden om de våde regnbede.   

I området er der placeret bænke, så der er siddemulighed på den del af strækningen. Ved stien ind til Selsøvej er der opsat enkelte motions-elementer, hvor man både kan strække ud eller styrketræne fx i forbindelse med en løbetur.

Det kan du læse mere om her.

Indvielse og fejring

Hjertestien indvies, og det grønne strøg fejres onsdag den 12. juni kl.15.00-16.30. Alle er velkomne.

Arrangementet vil blive omtalt nærmere, når vi nærmer os datoen. Så hold øje med hjemmesiden, Facebook og Vallensbæk NU. 

Kontakt

Vallensbæk Stationstorv 100
2665 Vallensbæk Strand
Tlf 4797 4000
Rådhuset
Sidst opdateret 21.02.2019