You are here

Vi søger nye frivillige strikketanter - er det dig?

Date: 10. September 2019
  • Strikketanter

    Fra venstre seniorkonsulent Loui Stampe Lund, strikketante Lis Falk og SFO-leder Sussie Vørre.

Til efteråret er strikketanterne tilbage i Egholmskolens SFO, og vi er derfor på jagt efter flere tanter og onkler, der vil strikke med børnene.

”Er det dig, der er strikketante, er det dig, der er strikketante?”

Sådan modtager børnene typisk 76-årige Lis Falk, når hun hver 14. dag møder ind i Egholmskolens SFO. For som strikketante er man vældig populær.

Strikketanter var et pilotprojekt i foråret og blev modtaget så godt – både af børn og tanter – at det efter efterårsferien vender tilbage som et fast tilbud i Egholmskolens SFO. Samtidig vil vi gerne udvide projektet til børn i 3.-4.-klasse, så endnu flere børn får gavn af strikketantesuccesen. Derfor er vi nu på udkig efter flere frivillige tanter og onkler.

Som tante sidder du ofte alene sammen med ét barn, og det giver god anledning for en sludder over strikkepindene. Netop samværet er projektets styrke, forklarer seniorkonsulent Loui Stampe Lund:

”Som ansat i SFO’en har du ikke mulighed for at sidde med ét barn i halvanden time, men det skal der være i det her projekt.”

Et møde mellem generationer

SFO-leder Sussie Vørre, der oprindelig fik ideen til stikketanter, nyder at se, hvor meget glæde strikketanterne bringer:

”Strikketanter er lige så meget et møde mellem mennesker, som det handler om at strikke, og mødet mellem generationerne er så fedt.”

Lis Falk fremhæver også samværet med børnene som det bedste ved projektet:

”Første gang var der en lille pige, der tog mig i hånden og sagde: ”Det er ærgerligt, du ikke kommer på mandag, jeg synes, du er så sød”. Så er dagen da reddet, ikke,” siger hun og tilføjer:

”Jeg er altid i godt humør, når jeg går derfra. Mine egne børnebørn er voksne, og jeg synes små børn er så umiddelbare og dejlige.”

Vil du høre mere?

Vi holder orienteringsmøde om strikketanter mandag den 7. oktober klokken 14-15.

Du tilmelder dig ved at skrive eller ringe til seniorkonsulent Loui Stampe Lund, på lsl@vallensbaek.dk eller på 4797 4128.

Har du lyst til at være strikketante eller -onkel?

  • Som frivillig strikketante og -onkel vil du være med i SFO’ens kreativitetsrum hver 14. dag. Vi har hold hver mandag samt tirsdage i ulige uger kl. ca. 14.30-16.
  • Aldersgruppen er børn fra 0. til 4. klasse. Lige nu søger vi især frivillige, der har lyst til at arbejde med børn i 3.-4. klasse.
Sidst opdateret 11.09.2019