You are here

Vi fælder to af Vallensbæks brede bøge

Date: 02. December 2019
Bøgetræerne i Korsagergårds og Gammelgårds have skal fældes, fordi træerne desværre er syge.

Vi skal snart tage afsked med to store brede bøge i Vallensbæk. Der er tale om den store bøg i haven ved Korsagergård, samt bøgen i Gammelgårds Have. 

Det vil være et eksternt firma, der fælder træerne, og det gør de i løbet af december 2019. Krolf-banen, som ligger i Gammelgårdshave, vil være lukket det meste af december, fordi den store bøg skal fældes.  

Sygdom fælder de to store træer

Det er ikke uden grund, at træerne skal fjernes. Begge bøge er ramt af kæmpeporesvamp, som er en svamp, der æder rødderne. Det betyder, at de rødder træerne skal forankre sig med – stå fast med – forsvinder. Det vil i sidste ende betyde, at træerne vil vælte.  

Vi går ind i en årstid med mere blæst og ustadigt vejr. Det kan synes umuligt, at to så store og markante træer kan vælte i den danske efterårsblæst, men sygdommen har gjort dem svage, og selv et mindre blæsevejr kan slå dem omkuld. Vi vil ikke risikere, at der sker noget med nogen borgere, så vil vi hellere fælde træerne i tide.  

Vi er selvfølgelig kede af, at to så markante træer skal fældes, men borgernes sikkerhed kommer i første række. 

Når de to bøge er fældet, vil de blive kørt til biobrændsel og brugt til fjernvarme.  

Nye træer vil spire 

Der vil blive plantet et erstatningstræ i umiddelbar nærhed begge steder. Men vi ved endnu ikke, hvornår de bliver plantet. For vi kan ikke plante med det samme i den jord, hvor de syge træer har stået. Derfor kan der godt gå op til et år, før der kommer nye træer.  

Sidst opdateret 02.12.2019