You are here

Vallensbæk satte rekord ved affaldsindsamling

Date: 02. April 2019
Rekordmange vallensbækkere var søndag mødt op ved Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling.

Entusiasmen skinnede om kap med solen, da borgerne søndag var mødt op for at støvsuge naturen i Vallensbæk for henkastet affald. Anledningen var Danmark Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling, der i Vallensbæk blev afholdt i samarbejde med Agenda 21.  

Bevæbnet med sække og gribetænger gik borgerne ud i forårslandskabet og fyldte sækkene med cigaretskod, dåser, papir og andet affald, der ikke havde fundet sin vej til skraldespanden.

I Vallensbæk kunne borgerne samle ind fra tre forskellige steder:

  • Tanghusene, ved slusen mellem Ringebæk Sø og Havnen – (dækker Vallensbæk Strand)
  • Bækkehuset, Vejlegårdsvej 95 (dækker Mosen og landsbyen)
  • P-pladsen ved Fakta, Tværbækvej 3 (dækker Nordmarken)

47 samlede ind ved Fakta. Rigtig mange var børnefamilier med børn i alle aldre, men også flere pensionister var mødt op for at gøre naturen en tjeneste. Og efter 40 minutter var den første affaldspose allerede fyldt. Det var især ved området omkring Pilehaveskolen og motorvejsafkørslen, at der røg meget skrald i poserne. 

Ved Tanghusene var mellem 50 og 60 affaldskrigere mødt op, så der var fart på uddelingen af sække og gribetænger, og i alt blev der vejet 45 sække. Bagefter samledes alle ved Bækkehuset og fejrede dagens høst med grillpølser og et velfortjent hvil.  

320 kilo affald
I alt var cirka 125 borgere med til at gøre forårsrent i Vallensbæks natur, og også flere medlemmer fra kommunalbestyrelsen var hoppet i arbejdstøjet. Det er en kæmpe stigning i forhold til sidste år, hvor cirka 15 vallensbækkere var med til at samle skrald. En stor tak til jer, der dukkede op og brugte et par timer af jeres søndag på en god gerning!

I alt blev der indsamlet cirka 320 kilo affald. Vej & Park sørgede efterfølgende for, at alt det indsamlede affald blev skaffet af vejen.  

Sidst opdateret 05.04.2019