You are here

"Vallensbæk er noget nær perfekt"

Date: 09. Januar 2019
Det er ikke tilfældigt, at Vallensbæk er den kommune i hovedstadsområdet, som de seneste ti år er vokset mest

Det er ikke tilfældigt, at Vallensbæk er den kommune i hovedstadsområdet, som de seneste ti år er vokset mest. Faktisk endnu mere end København, hvis man ser på den procentvise stigning.

I hvert fald ikke, hvis man spørger Maiken og Benjamin Vogensen, som har investeret i en stor villa på Plantagevej:

- Det var egentlig, fordi det var en by, der havde rigtig meget at tilbyde for en børnefamilie som os, at vi valgte at tage hertil. Det, vi gik efter, var egentlig først og fremmest, at vi kunne få det hus, vi gerne ville have. Og så var vi et eller andet sted meget åbne for, hvilken by det så skulle være. Så vi kiggede en del rundt omkring, siger Benjamin Vogensen.

- Men da vi så fandt det her hus i Vallensbæk, begyndte vi at finde ud af mere omkring byen. Og den har alt det, vi har brug for. Gode daginstitutioner og skoler, indkøbsmuligheder, og ingen afstand til natur, strand og vand. Samtidig tager det ingen tid at tage til København med S-toget og adgangen til motorvejsnettet er noget nær perfekt, siger han.

Vallensbæk er vokset med en fjerdedel

Efter parret flyttede til Vallensbæk er datteren Laura kommet til, og Benjamin har også fundet nyt arbejde i kommunen - i Capgemini, som leverer rådgivning, teknologi services og digital transformation.

- Vi er 100 procent tilfredse. Jeg tror ikke, jeg kan sætte fingeren på, hvad der kunne være bedre, fortæller Benjamin Vogensen.

Akkurat som i en række andre kommuner med stor befolkningsvækst giver det store udfordringer med hele tiden at sikre kapacitet på plejehjem, i daginstitutioner og på skoler:

- Det handler meget om rettidig omhu. Der skal hverken være for meget eller for lidt, så vi holder hele tiden øje med tal og prognoser, siger Vallensbæks borgmester, Henrik Rasmussen, Kons., og tilføjer:

- Vi har en meget klar målsætning om, at vores skoler skal være blandt de 25 procent bedste i landet. Og så vil vi gerne have en ungdomsindsats, hvor vi også sikrer, at vores unge mennesker faktisk kommer i beskæftigelse og kommer i uddannelse i stedet for at gå i ledighed. Det betyder rigtig meget for en familie, når man rykker til en kommune.

Udover at vi i Vallensbæk er i vækst, så er vi prisvindende

I slutningen af 2018 kårede den uafhængige tænketank Axcelfuture Vallensbæk til at være Danmarks mest globaliserede kommune.

Her kan du læse hele artiklen om, hvorfor Vallensbæk er Danmarks mest globaliserede kommune.

Nogle af kriterierne er antallet af udenlandske virksomheder med hovedsæde i kommunen og brugen af erhvervsindvandrere.

Kilde: TV2 Lorry

Sidst opdateret 09.01.2019