You are here

Vallensbæk er Danmarks mest globaliserede kommune

Date: 22. November 2018
En stor import og eksport og en høj andel af udenlandsk arbejdskraft har været med til at bringe Vallensbæk til tops på listen over landets mest globaliserede kommuner.

Globaliseringen gavner den danske økonomi. For at sætte fokus på det, har den uafhængige tænketank Axcelfuture valgt at kåre de mest globaliserede kommuner i landet, og her indtager Vallensbæk en flot førsteplads.

Danske virksomheder er afhængige af at kunne eksportere til resten af verden, og på samme måde er importen en gevinst for danskerne, der får flere varer at vælge imellem og til lavere priser.

Samtidig er det godt for økonomien, hvis vi har en høj grad af udenlandsk arbejdskraft i form af borgere fra Norden og EU samt borgere fra tredjelande, der er kommet til landet for at arbejde. Højt specialiserede udenlandske medarbejdere giver de danske virksomheder adgang til kompetencer, der ellers er mangel på i Danmark. Nogle virksomheder må ligefrem sige nej til ordrer, fordi de ikke har medarbejdere med de rette kompetencer – men i Vallensbæk har virksomhederne altså knækket den nød.

Endelig siger andelen af udenlandsk ejede virksomheder noget om, hvorvidt udlandet vil investere i Danmark. Også her ligger Vallensbæk højt i statistikken.

Alle disse parametre – eksport, import, andel af udenlandsk arbejdskraft og graden af udenlandsk ejerskab – har økonomerne i tænketanken Axcelfuture regnet sammen. Og konklusionen er, at Vallensbæk er landets mest globaliserede kommune, hvilket naturligvis glæder borgmester Henrik Rasmussen.

”Jeg er utrolig stolt af, at Vallensbæk topper listen. Vi har en lang række innovative og dynamiske virksomheder i kommunen – lige fra små enkeltmands-startups til store globale koncerner. Og vi gør alt, hvad vi kan fra kommunens side for at skabe et godt erhvervsmiljø, der kan hjælpe virksomhederne til vækst og udvikling”, siger borgmesteren.

De næste pladser på listen over landets mest globaliserede kommuner indtages af Brøndby, Ikast-Brande, Fredensborg og København.

Sidst opdateret 23.11.2018