You are here

Ugens sommertip: legepladser i Vallensbæk

Date: 15. Juli 2019
Hele sommerferien giver vi dig gode sommertips til, hvad du kan lave i Vallensbæk. I denne uge er der tips til, hvor du finder legepladser til børn i alle aldre.

Hver uge hen over sommeren giver vi vores bedste bud på, hvad du kan lave, mens du holder sommerferie i Vallensbæk. Vi har noget for alle aldersgrupper og aktiviteter alt efter om du er til ferier med høj puls – eller dem, hvor du bare kommer heeeelt ned i gear. I denne uge fortæller vi dig, hvor du kan tage hen og lege på nogle af byens legepladser.  

Balancebomme, klatrenet, rutsjebaner og kolbøttestativer er bare noget af det, som Vallensbæks otte offentlige legepladser byder på. Holder du sommerferie i Vallensbæk, og er du på udkig efter en legeplads, så skal du læse med her.   

Legepladsen ved sundhedshuset  

Det helt særlige ved denne legeplads er, at den er udstyret med et interaktivt spil, som indeholder seks forskellige spil. Hvis du og børnene derfor ikke vil lege hver for sig på henholdsvis lege- og fitnessredskaberne, kan I sammen kaste jer ud i den digitale verden.  

På pladsen finder i en guide til spillene – og så er der ellers bare om at komme i gang.  

Naturlegeplads i Risingeparken  

En naturlegeplads adskiller sig fra andre legepladser, fordi den er bygget i naturlige materialer. I Risingeparken finder du en naturlegeplads, som både er til de store og små børn. Perfekt, hvis det er søskende, der skal på legepladsen sammen.  

Der er et mindre legetårn med rutsjebane for de mindste børn og et større legetårn med rutsjebane for de lidt større børn.  

Fitness legeplads  

For de fitnessglade børn og voksne har vi en fitnesslegeplads på Promenaden. Her finder du et bordtennisbord, en crosstrainer, stativ til armhævninger og et til mavebøjninger, stiger, vipper og en stepper. 

Legeplads ved Ringstedbanen 

Vand er temaet på denne legeplads. Den er nemlig inspireret af Vallensbæk Sø og de vandsportsaktiviter, der foregår her.  

Børn kan for eksempel udfordre balancen på bevægelige bomme udformet som vandski og wakeboards - eller på balanceplader, der ligner åkander. På forhindringsbanen har balancevippen og klatrenettet form som bølger. 

Torvet i Vejlegårdsparken  

Hvis du er på en gåtur fra Vallensbæk centrum mod Idrætscentret ad stien, er der lavet et lille legestop på det nye torv mellem Stien, Sommerfuglen og Sydstjernen. Her finder du blandt andet fem kolbøttestativer og en klatrevæg. 

Legeplads ved havnekiosken 

Det mest karakteristiske ved legepladsen på havnen er det nedsunkne skib, Noa. Det er udstyret med klatrereb i siden og hul ind til lastrummet gennem skroget. Skibet byder op til pirat- og sømandslege. Ohøj skipper! 

Legepladsen på det grønne strøg  

På det grønne strøg finder I en legeplads, hvor legeredskaberne hænger sammen som et forløb. Det giver børn og barnlige sjæle en oplagt mulighed for at lege jorden er giftig. 

Du kan blandet lege på en bølgebænk, gå-vippe, lukket høj rede og en balancebom. 

Naturlegepladsen på Golfsvinget 

Den største attraktion på denne legeplads er klart svævebanen. Hvis du har børn eller er en barnlig sjæl, der elsker fart og spænding, er det her, du skal søge hen.  

Men naturlegepladsen bliver stadig brugt af Mejsebos børn, så du skal være opmærksom på, at du først kan bruge legepladsen efter kl. 17 på hverdage.   

Vallensbæk har i alt 22 legepladser, det tæller både de offentlige og institutionernes. Det er også tilladt at bruge alle institutionernes legepladser efter lukketid og i weekenden. Der er derfor ingen undskyldninger for ikke at tage ud og rutsje, klatre eller hoppe – for der er mange steder, hvor I kan gøre det.  

Du kan finde legepladserne på et kort, og læse mere om de forskellige på hjemmesiden.

Sidst opdateret 15.07.2019