You are here

Ugens sommertip: Aktiv ferie i Vallensbæk

Date: 23. Juli 2019
Hele sommerferien giver vi dig gode sommertips til, hvad du kan lave i Vallensbæk. I denne uge er der tips til vandreruter, boldspil og andre måder at have en aktiv ferie på.

Hver uge hen over sommeren giver vi vores bedste bud på, hvad du kan lave, mens du holder sommerferie i Vallensbæk. Vi har noget for alle aldersgrupper og aktiviteter alt efter om du er til ferier med høj puls – eller dem, hvor du bare kommer heeeelt ned i gear. I denne uge fortæller vi dig, hvor du kan tage hen og lege på nogle af byens legepladser.  

Trænger du til et afbræk fra liggestolen og en sommer med lidt højere puls, så har vi guiden til dig. I Vallensbæk har du nemlig masser af muligheder for at være aktiv – hvad enten, du er til rolige gåture eller sport med spark i.

Til naturelskeren

Vallensbæk har masser af fine stier, hvor du kan komme tæt på naturen og samtidig få rørt benene. Gå for eksempel en tur blandt fuglekvidder og planter i Skovmosen og Den Våde Eng, der ud over at være fine, rekreative områder også er bygget til at hjælpe mod oversvømmelser. Læs mere her.

På Kløverstierne kan du kombinere gåturen med en oplevelse lidt ud over det sædvanlige. De fire forskellige stier starter ved Vallensbæk Idrætscenter, og her er det bare at vælge den længde og oplevelse, der passer til dig. Den grønne kløversti er for eksempel en kort rute på 3,3 kilometer, der tager dig gennem Vallensbæk Landsby – heraf har ruten også fået navnet ’landsbystien’. Læs mere her.

Til pensionisten

Hver anden tirsdag arrangerer Ældre Sagen stavgang i Vallensbæk for ældre plus 60. Der er to-tre forskellige hold, der går 3-6 kilometer afhængig af form og lyst. Det er muligt at låne stavgangstave, så du kan finde ud af, om stavgang er motionsformen for dig. Arrangementet er gratis. Læs mere her.

Til den sporty

Elsker du at udfordre familie og venner i spil og lege, er vores nye fodboldgolfbane lige en aktivitet for dig. Banen er ganske gratis at bruge – du skal blot medbringe din egen fodbold. Der er desuden opsat bord/bænke på banen, så der er også god mulighed for at tage madpakke med og gøre en tur ud af det. Banen har 18 huller, og ligesom i minigolf gælder det om at få bolden i hul på færrest skud. Læs mere her.

Er du til boldspil af den mere interaktive slags, så læg vejen forbi boldburet på det grønne strøg, hvor du og vennerne kan dyste i tre forskellige digitale spil. Læs mere her.

Til fitness-typen

Er du mere seriøs omkring dit aktivitetsniveau, er der flere udendørs fitnessområder, hvor du kan træne musklerne.

På det grønne strøg er der fx et lille fitnessområde med ribber og bænke i forskellige højder, der både kan bruges til styrketræning og udstrækning. Naturlegepladsen ved Ringstedbanen har ligeledes et fitnessområde med en bølgeformet barre, der kan bruges til træningsøvelser og udstrækning af hele kroppen. 

Skal du have lidt mere at vælge imellem har Promenaden en hel fitnesslegeplads med bordtennisbord, crosstrainer, stativ til armhævninger og et til mavebøjninger m.m.

Sidst opdateret 26.07.2019