You are here

Tænd lys og undgå indbrud

Date: 14. December 2017
  • Bent Nikolajsen - Københavns Vestegns Politi

    Bent Nikolajsen fra Københavns Vestegns Politi fortæller om, hvordan du kan undgå indbrud.

Selv om antallet af indbrud er faldet med 20 procent på Vestegnen i årets tre første kvartaler i forhold til sidste år, så kan det aldrig skade at gentage politiets gode råd for at undgå indbrud.

”Der er god grund til glæde, når 440 familier færre end i fjor har undgået den ubehagelige oplevelse, et indbrud i hjemmet er. Men hvis den gode udvikling skal fortsætte, skal vi alle fortsætte med at gøre det svært for tyveknægte – særligt her i juletiden”, siger politidirektør Kim Christiansen.

Juletid er desværre også indbrudstid, fordi tyve foretrækker at arbejde i ly af den mørke årstid. Lys, trængsel og alarm skræmmer juletyven væk – derfor er budskabet fra politiets ’Operation Julelys’: Tænd lys!

”Lys skræmmer tyven væk, for så kan han ikke arbejde uset. Sørg for lys udenfor omkring boligen og indenfor – helst i alle rum. Simple tænd/sluk-ure, som tænder lys i mørket, kan få tyven til at gå uden om din bolig”, siger indbrudsekspert Bent Nikolajsen fra Københavns Vestegns Politi.

Her kan du høre Bent Nikolajsen fortælle om, hvordan du kan undgå, at en tyv udvælger din bolig:

Tilmeld dig Nabohjælp – og ring ved unormal aktivitet
Tyve er særligt aktive kl. 11-16 og 18.30-20.30 – men Nabohjælp forebygger indbrud:

”Det skræmmer tyven, når naboer går sammen, er opmærksomme i området og hjælper hinanden”, siger Bent Nikolajsen.

I Danmark er over 240.000 nu tilmeldt Nabohjælp – deraf 16.000 på Vestegnen. Du kan tilmelde dig og læse mere på www.nabohjælp.dk

”Årvågne borgere gør livet rigtig surt for tyveknægten. Vær derfor opmærksom på unormal aktivitet i dit boligområde – det kan f.eks. være personer, som lusker søgende rundt uden ærinde, eller ukendte køretøjer, som kommer på mærkelige tidspunkter”, siger han.

Ring Alarm 1-1-2, hvis du mener, et indbrud er i gang, og ellers 114 med tips og oplysninger.

Tips – snyd tyven

  • Sørg for, at det ser ud som om, der er nogen hjemme: Aftal fx med naboen, at de skubber posten ind ad brevsprækken, tømmer postkassen, smider affald i skraldespanden, rydder sne, fylder skraldespanden eller parkerer en bil i indkørslen
  • Gør huset sikkert med gode låse, vinduer og dør
  • Fjern værdifulde genstande, så de ikke kan ses udefra
  • Ryd op, så der ikke ligger redskaber i haven, der kan bruges til at brække et vindue op
  • Men rod gerne, fx. med lidt legetøj i haven og lidt opvask på køkkenbordet
  • Brug tænd/sluk-ure til lys og radio
  • Kig også på din bolig med indbrudstyvens øjne: Er vinduer og døre i dårlig stand? Er der gode gemmesteder? Er hækken så høj, at tyven har arbejdsro til indbruddet? Har tyven gode flugtveje?

Læs mere på www.stopindbrud.dk

 

Sidst opdateret 14.12.2017