You are here

Status på genåbning af skoler og dagtilbud

Date: 14. April 2020
Vi genåbner vores dagtilbud og skolernes 0.-5.-klasser onsdag den 15. april.

Siden Mette Frederiksen den 6. april meldte ud, at dagtilbud og skolernes 0.-5.-klasser skulle genåbne efter påske, har vores medarbejdere knoklet for, at vi i Vallensbæk blev klar til netop dette.

Vi har prioriteret at kunne genåbne den 15. april, og derfor har vores medarbejdere også været i sving i påsken med at gøre legepladser, legestuer og klasselokaler klar til, at børnene vender tilbage. Vi gør alt for, at åbningen sker på en kontrolleret og ansvarlig måde, hvor vi ikke går på kompromis med Sundhedsstyrelsens anbefalinger.

Vi har blandt andet gjort følgende tiltag:

  • Vores sundhedsplejersker har tirsdag den 14. april været ude på alle skoler og daginstitutioner inkl. dagplejen for at undervise medarbejderne i hygiejne.
  • Vi har sørget for ekstra rengøring. Medarbejderne fra svømmehallen indgår, med deres særlige uddannelse inden for rengøring, i at sikre en høj hygiejnestandard.
  • For at øge muligheden for at vaske hænder, har vi indkøbt stålhåndvaske, der bliver sat op i skolegårde og på daginstitutionernes legepladser. 
  • For at minimere smittespredning bliver daginstitutionernes legepladser lukket for offentligt adgang.
  • Vi har indkaldt ekstra personale i form af vores sundhedskonsulenter og idrætskonsulenter og medarbejdere fra Kultur- & Borgerhuset, der kommer til at hjælpe med leg og aktiviteter i SFO’er og på skolerne.

Vores højeste prioriteret er at skabe trygge rammer for vores børn og ansatte, og derfor holder vi selvfølgelig hele tiden øje med de retningslinjer, der bliver meldt ud fra myndighederne. Der er ingen tvivl om, at det bliver en anderledes hverdag, vi vender tilbage til, men vi arbejder på at få det bedste ud af det.

Vær opmærksom på, at børn, der er smittet med corona eller har familiemedlemmer, der er, ikke skal møde i skole og dagtilbud.

Husk derudover, at du som forælder altid kan holde dig opdateret via Aula og BørneIntra.

Vi glæder os til at se børnene igen! 

Sidst opdateret 04.05.2020