You are here

Sparede på energien – fik flødeboller som tak

Date: 04. September 2019
  • Årets energibesparelser

    Børnene i daginstitutionen Mejsebo fik flødeboller for at have nedbragt varmeforbruget.

  • Årets energibesparelser

    Daginstitutionsleder Frederik Winding var glad for Amalieparkens besparelse på vandforbruget.

  • Årets energibesparelser

    Afdelingslederne på Pilehaveskolen fik ikke mindre end 900 flødeboller til uddeling blandt elever og personale som tak for den store elbesparelse.

Pilehaveskolen samt daginstitutionerne Amalieparken og Mejsebo i Vallensbæk blev præmieret med diplomer, pokaler og flødeboller for at have sparet på el, vand og varme.

Hvilke skoler og institutioner i Vallensbæk er bedst til at spare på energien? Det blev afsløret tirsdag, hvor de, der har sparet mest på henholdsvis el, vand og varme blev anerkendt.

”Vi har målt på skolernes og daginstitutionernes forbrug i 2018 i forhold til året før – og de, der har haft den største procentvise besparelse, har vi valgt at belønne”, siger Mikkel Bjørnstrup, der er energitekniker i Vallensbæk Kommune.

Sammen med Michael Carlos Rosted, der er afdelingsleder for Kommunale Ejendomme, var Mikkel Bjørnstrup tirsdag på tur til daginstitutionerne Amalieparken og Mejsebo samt Pilehaveskolen med diplomer, pokaler og flødeboller.

Hos Amalieparken kunne daginstitutionsleder Frederik Winding bogstaveligt talt ikke få armene ned over nyheden om, at institutionen fra 2017 til 2018 havde nedbragt vandforbruget med 37 procent.

De to energieksperter fandt daginstitutionen Mejsebos børn og voksne ovre på Naturlegepladsen, hvor de glade tog imod både pokal, diplom og godter for at have sparet 15 procent på varmen.

Pilehaveskolen tog prisen for største elbesparelse, nemlig 12 procent, svarende til over 111.000 kr. Det er nemlig ikke kun miljøet, der har glæde af et lavere forbrug – det er også godt for budgetterne. De enkelte skoler og institutioner får lov at beholde de sparede penge og bruge dem på andre aktiviteter.

Besparelserne er til dels kommet i hus på grund af energirigtige forbedringer, for eksempel sparetoiletter. Men en stor del skyldes brugernes – altså børnenes, pædagogernes og lærernes – adfærd med for eksempel at slukke computere og tørreskabe, når de ikke bliver brugt, reagere på toiletter der løber og ved for eksempel være gode til at fylde vaskemaskinerne op, inden man sætter en vask i gang.

”Det har også stor betydning for varmeforbruget, at man regulerer på varmen om vinteren i stedet for at lade vinduet stå på klem. Man skal selvfølgelig stadig lufte ud nogle få minutter et par gange om dagen, men derudover er der ingen grund til at fyre for gråspurvene”, siger Mikkel Bjørnstrup.

Sidst opdateret 04.09.2019