You are here

Skod er skrald – undgå mikroplastik i naturen

Date: 13. December 2019
Under overskriften “Skod er skrald” går vi sammen med Miljøstyrelsen ind i en kampagne, som skal give rygere gode råd til, hvordan de kommer af med deres skod.

Det tager lang tid for naturen at nedbryde et skod, fordi det indeholder plastik. Plasten bliver nedbrudt til mikroplastik, og det kan ikke nedbrydes og optages derfor i naturen.  

I Vallensbæk bruger Vej og Park 2-3 timer om dagen på at samle cigaretskodder op. Hvis du vil hjælpe dem og den fremtidige generation, så husk, at dit skod er skrald.   

Budskabet er klart:  

  • Find en skraldespand til dit skod, når du er i byen  
  • Brug skraldespandene på tog- og busstationer 
  • Brug et lommeaskebæger, når du er ude i naturen 
  • Opbevar skoddet i pakken, indtil du finder den nærmeste skraldespand  

Find den nærmeste skraldespand 

“Vi tror ikke, at folk smider cigaretskod i naturen eller på gaden for at forurene. Måske er de ikke klar over, at cigaretskod er lavet af små stykker plastik, som er skadelige for vores miljø. Vi arbejder for et skodfrit Danmark,” siger funktionsleder Nanna Dreyer Nørholm fra Miljøstyrelsen. 

I byen er det nemmeste råd at lede efter en skraldespand. Der er næsten altid en i nærheden - både på Stationstovet og ved Sundhedshuset og Fakta kan du altid finde en skraldespand.  

Det gælder også på tog- og busstationer, hvor folk ofte skodder en cigaret i hast, når toget eller bussen kommer.  

Ude i naturen, hvor der er langt mellem skraldespandene, kan rygerne enten bruge et lommeaskebæger eller lægge skoddet tilbage i pakken og smide det i en skraldespand senere. 

Sidst opdateret 18.12.2019