You are here

Seks ting at lave i skolernes vinterferie

Date: 13. februar 2019
Vinterferien er lige om hjørnet, og skolerne i Vallensbæk holder vinterferie i uge 8 - fra den 16. februar til den 24. februar 2019.

Udenfor er det stadig koldt og fugtigt, men vinterferien kan sagtens blive fyldt med sjove, hyggelige og aktive oplevelser for hele familien. Her er seks hyggelige ting, I kan lave i vinterferien.

Kom og vær aktiv i idrætscentret i vinterferien

Vallensbæk Idrætscenter åbner op for aktiviteter, for dig og din familie i vinterferien. I samarbejde med lokale foreninger, vil der være aktiviteter mandag, torsdag og fredag, hvor du kan komme og deltage, enten selv eller i selskab med dine venner og familie. Aktiviteterne er for alle aldre og niveauer.

Så tag din familie eller ven under armen, og kom ned og få nogle aktive og hyggelige timer i idrætscentret. Det er gratis.

Læs mere om arrangementerne på hjemmesiden.

Hyggelig bio-aften

Ta’ børnene i hånden og nyd en aften i biografen. Inden vinterferiens start har tre nye børnefilm premiere på Kino.dk:

  • “Sådan Træner Du Din Drage 3”
  • “LEGO Filmen 2”
  • “Vilde Rolf Smadrer Internettet”

Der er noget særligt ved at se en film i biografen, med det kan også være lidt af en udfordring at have mindre børn med i biografen. Koncentrationen kan hurtigt svigte, og så er det pludselig ikke så sjovt at sidde i en fyldt biograf. 

Derfor kan I også lave en bio-aften derhjemme, hvor det foregår på jeres præmisser. Så kan I selv vælge, hvornår I er klar og hvornår der er brug for en tisse-pause. Lad børnene vælge hvilke(n) film I skal se, tag dynerne med ind i stuen og fyld skålene op med slik, popcorn, frugt eller hvad I nu har lyst til.

Tag en tur på biblioteket

Vinterferien tilbyder en oplagt mulighed for at finde gode bøger frem og samles i sofaen til højtlæsning. Start dagen med at tage på biblioteket og lade børnene finde de bøger, de gerne vil have læst højt eller selv læse. 

På ski i Danmark

Selvom man ikke lige skulle tro det, så er det faktisk muligt at stå på ski i Danmark. Skiløbet foregår bare indendørs eller på en kunstig skibane. Der er for eksempel et indendørs skicenter i Rødovre. Her står man på et rullebånd med en tilknyttet motor. Det simulerer ganske fint følelsen af at stå på ski.

Tag på museum

At tage på museum behøver hverken være støvet eller kedeligt. Rundt om i landet findes der masser af børnevenlige museer lige fra Den Gamle By i Aarhus til jernbanemuseet i Odense og Børnenes museum på Nationalmuseeet i København.

Til forskel fra gamle dage er museerne i dag indrettet til børn, hvor der er masser at prøve, røre ved og udforske.

Lav jeres egen trylledej

Slip kreativiteten løs med hjemmelavet trylledej, der fungerer ligesom modellervoks men koster en brøkdel. Opskriften er ganske nem, og din tumling kan selv være med til at ælte: 2 kopper mel, 1 kop fint salt og 1 kop vand blandes. Kom eventuel en skefuld olie og lidt frugtfarve i, hvis dejen skal være farvet. Ælt og tilsæt mere mel, indtil dejen ikke længere er våd.

Når I er færdige med at modellere, kan I enten bage figurerne eller gemme dejen i en frysepose. Den holder længe.

Du kan finde mange flere forslag og inspiration til aktiviteter i vinterferien på VisitDenmarks hjemmeside.

Sidst opdateret 13.02.2019