You are here

Restriktioner for besøg på plejecentre

Date: 11. September 2020
Der er kommet midlertidige restriktioner for besøg på kommunens plejecentre, som gør at beboerne kun i begrænset omfang har mulighed for at få besøg.

Styrelsen for Patientsikkerhed har grundet et højt smittetryk i kommunerne i Hovedstadsområdet, herunder Vallensbæk Kommune, pålagt besøgsrestriktioner på plejehjem.

Det betyder, at der med virkning fra i fredags den 11. september er kommet midlertidige restriktioner for besøgendes adgang på plejehjem og aflastningspladser.

Beboerne har derfor kun i begrænset omfang mulighed for at få besøg og det betyder:

 1. at besøg på plejehjem mv. som udgangspunkt skal foregå på udendørs arealer, og
 2. at besøg på indendørs arealer på plejehjem mv. ikke kan ske, med mindre
  a) besøget sker i en kritisk situation, eller
  b) den besøgende er den nærmeste pårørende til beboeren. Beboeren udpeger en til to besøgspersoner blandt de nærmeste pårørende.

Besøgsrestriktionerne omfatter både indendørs fællesarealer og den del af boligen, som beboeren selv råder over.

Når du kommer til Højstruphave eller Rønnebo, findes der fortsat maske eller visir, som du bedes bære ved gennemgang på fællesarealer. Der vil være håndsprit ved indgangen, som du bedes benytte, når du kommer og når du går. Der er ligeledes mulighed for at vaske hænder i boligen.

Den bedste måde, du kan hjælpe med at forebygge smittespredningen på, er ved at følge Sundhedsstyrelsens råd og indtænke dem i alt, hvad du foretager dig:

 • Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
 • Host eller nys i dit ærme
 • Undgå håndtryk, kindkys og kram - begræns den fysiske kontakt
 • Hold afstand gerne 2 meter (fra næsetip til næsetip) og bed andre tage hensyn
 • Har du symptomer på COVID-19 som eksempel ondt i halsen, sygdomsfølelse, snue, muskelsmerter, feber, problemer med vejrtrækningen, hovedpine bedes du kontakte din læge og undgå samvær med andre indtil 48 timer efter sygdomsophør. Det vil blandt andet betyde, at du ikke skal komme på besøg på Højstruphave eller Rønnebo
 • Besøgende skal så vidt muligt undgå at berøre kontaktpunkter på plejecentret. Dette gælder både på fællesarealer og i boligen.

Hvis du har nogen spørgsmål, så kontakt personalet på plejeenheden.

Sidst opdateret 15.09.2020