You are here

Projekt strikketanter er skudt i gang med succes

Date: 06. februar 2019
  • Strikketanter

    Et udsnit at de kommende Strikketanter i selskab med Morten Schou Jørgensen, formand for Børne- og Kulturudvalget, som holdt en lille åbningstale for tanter og børn.

Jeg glæder mig allerede til næste gang. Sådan lød det fra en af de nyudklækkede strikketanter, efter en festlig start.

I mandags havde en gruppe kreative kvinder første SFO-dag på Egholmskolen i Vallensbæk. De er nemlig blevet frivillige Strikketanter.

Der vil være gang i strikkepindene, når der indtil sommerferien vil være frivillige Strikketanter i Egholmskolens SFO. Det giver børnene mulighed for at fordybe sig og lære klassiske håndarbejdsdyder som strikning, hækling og broderi.

Festlig start på strikkepindene

Første Strikketante- dag blev markeret med en tale til alle de nysgerrige børn af Morten Schou Jørgensen, formand for Børne- og Kulturudvalget. Herefter skulle garnet klippes og alle børn klappede.

I dagens anledning var der kage, saftevand og spiseligt garn i form af lakridssnører til alle børn. Strikketanterne fik dog ikke lov til blot at drikke kaffe. Så snart de satte sig til strikkebordet, kom interesserede børn hen til dem og strikketøjet kom i gang. Som en af Strikketanterne udtrykte det bagefter:

”Det var super sjovt og hyggeligt. Jeg glæder mig allerede til næste gang”.

Børnene vil gerne være kreative

Ideen til Strikketanterne kommer fra SFO’en selv, som kunne se et ønske fra børnene om at lære at strikke og hækle. Det kræver en del tid og håndholdt hjælp at få maskerne til at gå op.

Ved at samarbejde med frivillige, er der nu hjælp at hente en til to dage om ugen i kreativitetsrummet. Og der er stor interesse for at være frivillig Strikketante, da der inden start allerede var 10 frivillige klar med pindene. Også børnene er vilde med det nye initiativ.

For mange er det at strikke og hækle forbundet med hygge, og det har sågar vist sig at være afstressende. Det at skabe noget med sine egne hænder har også en terapeutisk virkning for både børn og voksne. Og det giver et fantastisk fællesskab på tværs af generationerne. 

Noget for dig eller en, du kender?

Alle mænd og kvinder over 18 år kan blive Strikketanter eller onkler.

Har du spørgsmål, så er du velkommen til at skrive eller ringe til seniorkonsulent Loui Stampe Lund, på lsl@vallensbaek.dk eller på 4797 4128.

Strikketanter

Projektet strikketanter er opstartet i et samarbejde mellem SFO’en på Egholmskolen, Seniorhuset Korsagergård og Center for Sundhed, Kultur & Fritid, Vallensbæk Kommune.

Kontakt

Sidst opdateret 06.02.2019