You are here

Politioperation Julelys ruller ud med råd mod indbrud

Date: 01. December 2017
Kom og mød dine lokale politifolk tirsdag den 12. december, når Københavns Vestegns Politi stiller op med råd mod indbrud. Budskabet er: Tænd lys! – det skræmmer tyven væk.

Selvom boligindbrud er faldet med 20 procent på Vestegnen i årets tre første kvartaler i forhold til samme periode sidste år, triller Københavns Vestegns Politis lokalbetjente nu ud med råd i kampen mod juleindbrud.

"Der er god grund til glæde, når 440 familier færre end i fjor har undgået den ubehagelige oplevelse, et indbrud i hjemmet er. Men hvis den gode udvikling skal fortsætte, skal vi alle fortsætte med at gøre det svært for tyveknægte – særligt her i juletiden", siger politidirektør Kim Christiansen.

Juletid er desværre også indbrudstid, fordi tyve foretrækker at arbejde i ly af den mørke årstid. Lys, trængsel og alarm skræmmer juletyven væk – derfor er budskabet fra politiets ’Operation Julelys’: Tænd lys!

"Lys skræmmer tyven væk, for så kan han ikke arbejde uset. Sørg for lys udenfor omkring boligen og indenfor – helst i alle rum. Simple tænd/sluk-ure, som tænder lys i mørket, kan få tyven til at gå uden om din bolig", siger indbrudsekspert Bent Nikolajsen fra Københavns Vestegns Politi.

Tilmeld dig Nabohjælp – og ring ved unormal aktivitet
Tyve er særligt aktive mellem kl. 11 og 16 og igen fra 18.30 til 20.30 – men Nabohjælp forebygger indbrud:

"Det skræmmer tyven, når naboer går sammen, er opmærksomme i området og hjælper hinanden", siger Bent Nikolajsen.

I Danmark er over 240.000 nu tilmeldt Nabohjælp – deraf 16.000 på Vestegnen. Du kan tilmelde dig og læse mere på www.nabohjælp.dk

"Årvågne borgere gør livet rigtig surt for tyveknægten. Vær derfor opmærksom på unormal aktivitet i dit boligområde – det kan f.eks. være personer, som lusker søgende rundt uden ærinde, eller ukendte køretøjer, som kommer på mærkelige tidspunkter", siger han.

Ring Alarm 1-1-2, hvis du mener, et indbrud er i gang, og ellers 114 med tips og oplysninger.

Mød Operation Julelys her
Kom og mød din lokale betjent på Vallensbæk Stationstorv (syd for jernbanen). Det er tirsdag den 12. december - se efter den lokale mobile politistation fra kl. 12-14

Der er rådgivning til alle og et gratis tænd-/slukur til de første 80. Tag gerne børn og børnebørn med.

Tips – snyd tyven
Sørg for, at det ser ud som om, der er nogen hjemme: Aftal fx med naboen, at de skubber posten ind ad brevsprækken, tømmer postkassen, smider affald i skraldespanden, rydder sne, fylder skraldespanden eller parkerer en bil i indkørslen

  • Gør huset sikkert med gode låse, vinduer og dør
  • Fjern værdifulde genstande, så de ikke kan ses udefra
  • Ryd op, så der ikke ligger redskaber i haven, der kan bruges til at brække et vindue op
  • Men rod gerne, fx. med lidt legetøj i haven og lidt opvask på køkkenbordet
  • Brug tænd/sluk-ure til lys og radio
  • Kig også på din bolig med indbrudstyvens øjne: Er vinduer og døre i dårlig stand? Er der gode gemmesteder? Er hækken så høj, at tyven har arbejdsro til indbruddet? Har tyven gode flugtveje?

Læs mere på www.stopindbrud.dk

Nabohjælpere på Vestegnen
16.078 husstande hos Københavns Vestegns Politis kommuner er nu tilmeldt via www.nabohjælp.dk

Sidst opdateret 01.12.2017