You are here

Politiet på vandet i Køge Bugt

Date: 01. Juli 2019
Sommer er højsæson til søs for sejlskibe, speedbåde og vandscootere. Også politiet er i farvandet ved Køge Bugt.

Politiets maritime indsats strækker sig over sommerhalvåret med patruljer til søs og kontroller af de sejlende på havet og i havne.

Leder af indsatsen på vestegnen, politikommissær Mads Dam siger:

"Vi håndhæver reglerne til vands med særligt fokus på, at sikkerheden er i orden. Generelt ser vi heldigvis gode og fornuftige sejlere med styr på tingene i vores politikreds, men det hænder alligevel, at vi må udskrive søfartsbøder. Alvorlige ulykker oplever vi kun meget sjældent."

Før du stævner ud, opfordrer politiet til, at du sikrer dig, at sikkerheden er i top, så besætning og skib altid kommer sikkert i havn.

Båd og udstyr skal være vedligeholdt og i orden, og som ansvarlig bådfører sejler du selvfølgelig ædru og har bevis til at føre din båd. Der er redningsveste til alle, store og små – og politiet anbefaler, at alle ombord altid har en fastspændt vest på ude på vandet.

Husk også altid at medbringe en radio eller mobiltelefon, så du kan tilkalde hjælp, hvis ulykken er ude. Overvej også at give dit fartøj et yderligere sikkerhedstjek: Måske er det klogt med brandslukker, livline/sikkerhedsline, nødraketter og førstehjælpskasse?

Se politiets film fra Facebook og hør om den maritime indsats.

Download appen SejlSikkert – så er du opdateret om strøm, vind, advarsler, sikkerhed og regler: Sejlsikkert

Download også den helt nye app Sejlsikkert alarm. Med den kan du slå alarm fra vandet med et enkelt klik på mobilen.

 

Sidst opdateret 01.07.2019