You are here

Nye film om Vallensbæk

Date: 02. Juni 2016
 • Vallensbæk-filmene

  Vallensbæk Lokalhistoriske Forening laver seks kortfilm om Vallensbæk

 • Ingolf Mathiesen

  Ingolf Mathiesen er formand for Vallensbæk Lokalhistoriske Forening og en af hovedkræfterne bag filmprojektet.

Skal en lokalhistorisk forening kun holde liv i fortidens historier? Naturligvis ikke, mener de i Vallensbæk Lokalhistoriske Forening.

”Vi vil gerne fortælle nogle af de nutidige historier, for vi mener, at der er rigtig mange gode historier at fortælle om kommunen”, fortæller Ingolf Mathiesen.

Han er formand for Vallensbæk Lokalhistoriske Forening og en af hovedkræfterne bag det nye filmprojekt.

”Historien må ikke forsvinde – hvis der er noget spændende, skal vi gemme det. Og i takt med, at tiden går, bliver filmene en del af kulturarven i Vallensbæk”, forklarer Ingolf.

Vallensbæk Lokalhistoriske Forening har indgået et samarbejde med en anden lokal forening, Fotoakrobaterne, og Mogens Kallesø herfra står for at tilrettelægge, optage og redigere kortfilmene.

Om Vallensbæk-filmene
Der bliver produceret seks kortfilm med temaerne

 • Erhverv
 • Kultur og fritid
 • Ældre
 • Natur
 • Bolig og byggeri
 • Familie og børn

Efterhånden som filmene bliver færdige, kan du se dem her

Hver kortfilm kommer til at vare 7-8 minutter og vil blive tilgængelig via kommunens hjemmeside samt på YouTube. 

Vallensbæk Kommune har støttet projektet med 30.000 kr.

Om Vallensbæk Lokalhistoriske Forening
Foreningen har til formål at udbrede kendskab til og skabe interesse for Vallensbæks historie ved at indsamle, registrere og offentliggøre billeder, film, beretninger, redegørelser, protokoller og andet materiale, som giver oplysninger af historisk og kulturel værdi.

Foreningen har ca. 100 medlemmer, og der bliver bl.a. arrangeret byvandringer, besøg i interessante historiske bygninger, mm.

På foreningens hjemmeside www.vlf.nu ligger der spændende historier fra Vallensbæks fortid. Blandt andet kan man læse en historie fra 1915 om mordet på den 30-årige tjenestekarl Poul Peter Petersen eller om, hvordan kunstfyrværkeren Holger Petersens gård Krudtgården eksploderede og gik op i flammer i 1938.

Sidst opdateret 18.01.2018