You are here

Ny skov og rutsjebane ved Ringstedbanen

Date: 09. Januar 2020
7.000 træer og buske har slået rødder langs Ringstedbanen. På sigt vil området vokse sig til en lille skov med skovbryn, hvor du fx kan lufte hunden eller løbe en tur.

Vi har plantet fem forskellige træsorter: eg, hestekastanje, almindelig kastanje, kirsebær og røn. I skovbrynet har vi plantet følgende buske: slåen, kalkved, hassel, tørst, benved, tjørn, æblerose, havtorn, og dunet gedeblad.

Den nye skov, der ligger til højre for Vejlegårdsvej, vil blive et attraktivt uderum, samtidig med at den gavner miljøet.

På den anden side af Vejlegårdsvej ligger ridecentrets nye rideanlæg og den nye naturlegeplads. På bakketoppen har vi fået anlagt en rutsjebane, der med garanti vil give sus i maven hos børn og barnlige sjæle. Rutsjebanen er 20 m lang og lavet af kunststof og stål.

Skovrejsningen og rutsjebanen er blevet til med midler fra staten. Da Ringstedbanen skulle anlægges eksproprierede Banedanmark nogle områder i Vallensbæk for at have plads til at bygge banen.

Når man eksproprierer områder, betyder det, at man tvinger ejeren til at afgive områderne til staten mod en erstatning. Det vil sige, at Vallensbæk Kommune afgav jord til staten og fik en sum penge for det.

Sidst opdateret 09.01.2020