You are here

Nu går renoveringen af Mejsebo i gang

Date: 01. februar 2019
Det nye Mejsebo bliver mere lyst, børnevenligt og skal gøre arbejdsdagen lettere for pædagogerne.

Nu går den større energirenovering og ombygning af Mejsebo i gang. Vuggestue- og børnehavebørnene har derfor haft sidste dag i den gamle daginstitution.

Renoveringen forventes at tage et lille års tid, og i mellemtiden bliver vuggestuebørnene genhuset i juniorgolfklub-huset. Spejderhytten på Idræts Allé bliver opsamlingspunkt for børnehavebørnene om morgenen og om eftermiddagen. I løbet af dagen vil børnehavebørnene som udgangspunkt være på naturlegepladsen.

Beslutningen om, at Mejsebo skal energirenoveres blev taget i 2015. I september sidste år godkendte kommunalbestyrelsen så det nye projektforslag, som både indeholder energirenovering og ombygning af Mejsebo.

Totalrådgiver på projektet er: Friis Andersen Arkitekter A/S, mens hovedentreprenøren er: Kjær Knudsen A/S. Når energirenoveringen og ombygningen er færdig, vil det samlede areal af institutionen stige fra 451 kvadratmeter til 587 kvadratmeter.  

De vigtigste milepæle det følgende år er:

  • Genhusning af institutionens børn fra den 1. februar 2019
  • Opstart af byggearbejdet: februar 2019
  • Aflevering af byggearbejder: november 2019
  • Indflytning i den ”nye” daginstitution: december 2019

Du kan se en vejledende plantegning af stuen i det nye Mejsebo her: 

Hvis du vil se plantegningen i større opløsning, så klik her.

Med ombygningen af Mejsebo er målet at skabe en institution i børnehøjde, der samtidig gør pædagogernes arbejdsgange lettere.

Her er nogle af de ting, børn, forældre og pædagoger kan glæde sig til, når det nye Mejsebo efter planen står klar i slutningen af året:

  • En mere lys og åben institution.
  • Indgang i et stort fællesrum, hvorfra børnene kan sive ud til de stuer, de hører til.
  • Sænkede vinduer, der dermed kommer ned i børnehøjde, så børnene kan følge med i, hvad der sker udenfor.
  • To store tagterrasser.
  • Et nyt og større industrikøkken.
  • Et pædagogisk køkken, hvor børnene kan være med.
  • En indretning, der er optimeret i forhold til personalet, så depotrum fx ligger tæt på.
  • Et fællesrum til leg, musik og dans.

Du kan læse meget mere og følge med i udviklingen af renoveringen her.

Sidst opdateret 01.02.2019