You are here

Nu begynder byggeriet på Vallensbæk Stationstorv syd

Date: 16. December 2019
Til januar går centerejeren i gang med at udvide den sydlige del af stationstorvet. Det betyder, at der skal etableres en byggeplads, og derfor lukker vi gangstien mellem stationstorvet og S-banen.

I juni vedtog kommunalbestyrelsen i Vallensbæk en ny lokalplan for Vallensbæk Stationstorv syd. I den gjorde vi plads til 67 nye boliger, som bygges ovenpå det eksisterende center. 

I forbindelse med byggeriet vil gangstien langs sydsiden af S-banen til stationstorvet blive lukket, fordi den skal omdannes til byggeplads.  

Når du skal ud og handle, skal du fra Højstruphave og Højstrupparken gå under S-banen og til højre op mod stationstorvet ad Stationsstien, eller tage stien rundt i svinget til Egholmskolen og over til centret. 

Kommer du fra Vejlegårdsparken skal du bare fortsætte ligeud langs S-banen ad Stationsstien, og ind gennem stationen. 

Vi sætter skilte op på stierne, som guider dig vej forbi byggepladsen. 

Du kan fortsat komme til tandlægerne og lægerne, Fitness.dk og beboerne i nr. 76 fra torvet.    

Cykelskurene bliver fjernet og cyklerne flyttet  

Cykelskurene, som DSB ejer, bliver fjernet. Cyklerne, der stod i cykelskurene, vil blive opbevaret ved indgangen til boligerne og fitnesscenteret på Vallensbæks Stationstorv syd.  

Hvis du har en cykel, der bare står og ruster i stativerne, og du gerne vil have den tilbage, er det nu du skal hente den. Efter noget tid, vil uafhentede cykler blive fjernet helt. Vi ved ikke, hvordan det vil foregå da en eventuel cykelrazzia vil blive afholdt af centerejeren eller DSB.  

Nye boliger til generation 55+ 

Centerejeren bygger 67 nye boliger og ligeså mange parkeringspladser. Boligerne bygges ovenpå det eksisterende center, og parkeringspladserne etableres i kælderen.  

Det nye byggeri bliver et sted, hvor der er plads til borgere +55. En generation der er kendetegnet ved, at børnene er flyttet hjemmefra, parcelhuset solgt, og fritiden bruges på fritidsinteresser og fællesskaber med ligesindede og familien. I den nye bygning bliver der derfor gjort plads til fællesrum, hvor fællesskaberne med naboerne kan dyrkes, og gæstelejlighed hvor besøgende børn og gæster kan overnatte.   

De nye boliger bliver lyse og med optimal udnyttelse af pladsen. Alle boliger får store opholdsrum og altaner mod enten syd eller vest. På den måde bliver dagslyset udnyttet bedst som naturligt lys i lejligheden. 

Sidst opdateret 16.12.2019