You are here

Nøddeboparken indvier ny rullende stue

Date: 05. April 2019
Morgenfest for ny naturbus

Godt 100 glade børn, forældre og medarbejdere stod klar med flag, da daginstitutionen Nøddeboparken fredag morgen indviede deres nye naturbus sammen med Vallensbæks borgmester Henrik Rasmussen.

Farvel til institutionens gamle, kolde og udtjente HT-bus, og goddag til en moderne, klimavenlig turistbus med høj komfort og indrettet til børn og pædagogiske aktiviteter. Også ovn og komfur er der gjort plads til i bussen, og en stor markise er monteret udenpå, så børnene kan søge i skygge om sommeren, når bussen holder stille.

Pædagog og bussens chauffør Belinda Qvist fortæller, at bussen er indrettet som en ”rullende stue”, og er afsted hver dag med cirka 20 børn, der er blandet fra de forskellige stuer. Den enkelte gruppe er afsted en uge ad gangen til skov og strand og naturlegepladser i og udenfor kommunen.

Alice på fire år og hendes mor, Sine Jensen, var med til indvielsen. Alice ville ikke ud og køre med den gamle bus, men den nye rullende stue vil hun gerne prøve. Sine Jensen har tidligere haft en søn i institutionen, og siger:

”Bussen er et helt fantastisk tilbud, og vores familie valgte Nøddeboparken netop af den grund. Børnene får masser af frisk luft og aktiviteter udendørs. Der er ikke så meget pyldr-pyldr, og de kommer ud og ser verden og får en kontakt med naturen på et tidligt tidspunkt i livet, hvor de er modtagelige for nye indtryk.”

 

Natur styrker koncentration

Brug af naturen i arbejdet med børns sundhed og evnen til at lære har forskernes interesse. Foreløbige studier fra bl.a. Danmark og Norge viser, at naturoplevelser styrker børns koncentration og mindsker symptomer på hyperaktivitet. Kilde: BUPL.

Sidst opdateret 05.04.2019