You are here

Ministeriet roser Vallensbæks indsats for ledige borgere

Date: 29. Oktober 2019
Vallensbæk er fortsat blandt de bedste kommuner i landet til at få borgere væk fra passiv forsørgelse.

En ny opgørelse fra Beskæftigelsesministeriet placerer igen Vallensbæks jobcenter blandt de bedste i landet, når det handler om at få ledige borgere væk fra overførselsindkomst.

Undersøgelsen, der dækker 2018, bekræfter en nyere ledighedsstatistik for Vallensbæk og Ishøj kommuner, der viser et markant fald i ledigheden siden årsskiftet.

Beskæftigelseschef René S. Mikkelsen siger:

”Vi kan se, at vores målrettede indsats bærer frugt, og med den nye Lov om Aktiv Beskæftigelse får vi fra årsskiftet endnu flere muligheder til at tilrettelægge individuelle indsatser for de ledige borgere. Dermed har vi en tro på, at de gode resultater også vil fortsætte i de kommende år.”

Vallensbæks borgmester Henrik Rasmussen benytter anledningen til at anerkende både de ledige og jobcentrets indsats:

”En beskæftigelsesindsats der bygger på, at mennesker som udgangspunkt kan og vil være selvforsøgende og skabe sig en aktiv hverdag viser tydeligvis resultater. Den her opgørelse er det bedste skulderklap, vi kan ønske os, og resultaterne er ikke mulige uden de lediges eget gåpåmod og en fokuseret indsats fra jobcentrets side. Om et par uger inviterer vi de lokale virksomheder til et fælles arrangement, Virksomhedernes Dag. Vallensbæk vil gerne bidrage til at sætte endnu mere gang i væksten og på den måde skabe flere jobåbninger for vores borgere.”

Beskæftigelsesministeriets opgørelse tager afsæt i den enkelte kommunens såkaldte rammevilkår og når på den baggrund frem til, at Vallensbæk Kommune har færre ledige end forventet. Det resultat placerer kommunen blandt landets absolut bedste. Ishøj Kommunes beskæftigelsesindsats varetages fra jobcentret i Vallensbæk, og også her er der grund til glæde over positive resultater.

Listen, der viser, hvordan kommunerne samlet set klarer sig på beskæftigelsesområdet, opdateres to gange årligt. Næste gang er i marts 2020.

 

 

Sidst opdateret 29.10.2019