You are here

Mens du holder ferie, pifter Michael kommunens ejendomme op

Date: 11. Juli 2019
  • Michael

    Michael Carlos Rosted er leder af Kommunale Ejendomme i Vallensbæk Kommune.

Ridecenteret skal males, og skolerne skal have nye lokaler. Feriestemningen har lagt sig over Vallensbæk, men ikke hos Michael. Han har travlt med at renovere kommunens ejendomme.

Det er sommerferie, og for mange er det lig med ture sydpå, i sommerhus eller på stranden.

Men ikke for Michael Carlos Rosted. Han er leder af Kommunale Ejendomme i Vallensbæk Kommune, og med 48 ejendomme og 115 bygninger er der rigeligt at se til. Især i sommerferien, hvor eleverne har skiftet skoletasken ud med feriekufferten.

For mens skolerne og institutionerne er tomme, rykker håndværkerne ind, og det er er Michaels opgave at sørge for at renoveringsarbejdet på kommunens skoler og institutioner forløber som det skal.

”Alle børnene er væk, så håndværkerne kan buldre og brage – vi forstyrrer ikke nogen elever i deres timer,” siger han om, hvorfor sommerferien er oplagt til den slags opgaver.

Vi befinder os på Vallensbæk Skole i de gamle fysik- og naturfagslokaler, der skal laves om til et Science Lab. En stærk lugt af maling river i næseborene, der er puds på gulvet, og væggene er blevet skallet af – håndværkerne er i fuld gang med at gøre rummet klar til skolestart.

 ”Min sommeropgave består mest af alt i at køre rundt på alle institutionerne og sørge for, at vi holder tidsplanen,” siger Michael Carlos Rosted, der inden selve renoveringsarbejdet gik i gang, sørgede for at fremlægge de forskellige opgaver, hive tilbud ind og booke håndværkerne.

I det nye Science Lab skal der blandt andet males, lægges nyt gulv og installeres nye håndvaske. Der bliver åbnet op med dobbeltdøre i glas ved indgangen og kommer nye elektriske rullegardiner. Michael Carlos Rosted og hans team skal være færdig i uge 33. Så tager skolen over med indretning og møblering.

Makerspace-lokaler og nyt produktionskøkken

Og Science Lab er blot en af sommerens opgaver. På alle tre skoler er håndværkerne desuden gået i gang med de kommende Makerspace-lokaler, Ridecentrets yderfacade bliver malet, og Syvhøjvænge får et nyt produktionskøkken. Og det er bare toppen af arbejdsbunken.

”Der er rigeligt at se til selv om der er ferie - så der knokles,” siger Michael, der dog kan holde noget velfortjent ferie, når skoleeleverne atter vender tilbage til klasselokalerne.

Indtil da nyder han den arbejdsro, sommeren giver:

”Det gode ved ferien er, at der er ro på fra alle andre instanser. Så vi bliver ikke forstyrret så meget, og det er dejligt,” smiler han.

Sommerpodcast
Psssst. Følg med her på siden. Snart udgiver vi en sommerpodcast om Vallensbæk, hvor du blandt andet kan møde Michael og andre, der arbejder i sommerferien.

Sidst opdateret 11.07.2019